Едноминутен масаж на пръстите коренно ще промени вашето здраве

Определени точки на тялото ни, отговарят  за конкретни органи.  Съответно, като масажираме тези точки, ние  подобряваме тяхното състояние.

Постиженията на китайската медицина са изпреварили анатомичната науката с  няколко века. За съжаление на запад джин шин  джицу, един от клоновете и, не е    разпространена така, както  заслужава.

Смисълът и  се крие във факта, че определени точки на тялото са  отговорни за конкретни органи. Съответно, като масажирате тези точки, подобрявате  тяхното състояние.

Една минута  масаж на ден стига.  Точно като акупунктурата, джин шицу джицу разполага с  познания за огромния брой полезни точки на нашето тяло. Тяхното изследване изисква търпение и  много  време. Но за начало можете да направите това  с  пръстите на ръцете:

Палец
1
Точките на палеца са отговорни за сърцето и белите дробове. Сърцебиенето може  постепенно да се коригира с  масаж на този пръст.

Показалец2
Отговаря за работата на стомашно-чревния тракт. Коремна болка, затруднено храносмилане могат  лесно да се преодолеят чрез масажиране на показалеца.

Среден пръст
3
Циркулацията на кръвта е  негова грижа. Ако имате гадене, виене на свят, безсъние , трябва само да масажирате средния пръст.

Безимен пръст
4
Този пръст контролира настроението ни. Имате  меланхолия? Помогнете си като го масажирате.

Малкият пръст
5
Способен е да подобри функцията на бъбреците, да помогне при главоболие. На пациенти с бъбречно заболяване в Китай, като правило, препоръчват редовен масаж на малкия пръст. Същото  правят китайците и при главоболие. Те казват, че масаж на малкия пръст също така помага и за намаляване на болката.

Разбира се, истинското изкуство на акупунктурата трябва да се изучава много години. Някои, обаче, все още не вярват в него. Но вие опитайте! Вероятно ще сте доста изненадани от резултата!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *