Извънземните са знаели, че на Земята има много повече кислород (видео)

Наскоро в списание Nature Communications руски учени направиха сензационно съобщение. Те са успели съвместно с германски изследователи да открият огромно количество течен кислород в дълбините на нашата планета.

По време на успешния експеримент, проведен в германския център DESY е установено, че във вътрешността на Земята има слой, който може да се сравни с огромен резервоар за съхранение на кислород. Както заяви един от участниците в този експеримент, Елена Бикова, обемът на кислородните подземни реки само по предварителни изчисления, вероятно надхвърля запасите от кислород в атмосферата десетки пъти. Засега учените все още не знаят дали течният подземен кислород се вдига до мантията на планетата, но той не може да не влияе на климатични процеси, които се случват на Земята.

В тази връзка задължително трябва да се припомни фантастичната история, случила се през втората половина на миналия век. През 1978 г. при мистериозни обстоятелства, заедно със самолета си изчезва безследно опитният австралийски пилот Фредерик Валентич. В един момент той съобщил на наземните служби, че го преследва самолет със странна форма със зелени и червени светлини. Последната фраза на пилота било съобщението, че този самолетът е над него и че въобще не е самолет. Повече никой не вижда нито самолета, нито пилота.

Но историята има продължение. През 1982 г. военните в близост до съветско-китайската граница задържат гражданина Саричев, който се оказал уфолог. Той им дал капсула, която намерил в планините. И капсулата, и самата записка на нея на пластинка, се оказали изключително загадъчни. В самата записка се посочва, че е написана от австралийският пилот Фредерик Валентич, който бил заловен от извънземни и сега работи като пилот на гигантски кораб на извънземна цивилизация и лети непрекъснато по маршрута Земята-Калисто.

Той бил заловен от извънземни от междугалактическа организация на шест цивилизации от съзвездията Голямо куче, Орион и Лебед. На Земята тези извънземни извличали течен кислород, който след това заминавал на Калисто, където е тяхната междинна база. Валентич пише, че лети два пъти седмично на Калисто, и много съжалява, че трябва да участва в кражба на кислорода от своите земни братя.

След това, изучавайки капсулата и пластинката със съобщението на австралийския пилот, съветски учени заключават, че те са изработени от материали, които не съществуват на Земята.

Оказва се, че извънземните са знаели за огромните резервоари с кислород на нашата планета. Най-вероятно, те са знаели и че техните действия няма да причинят особени вреди на жителите на Земята.

Остава загадка в тази история и друг факт. В своята бележка Фредерик Валентич пише още, че е подписал договор за 25 години, след което извънземните обещали да го върнат на Земята. Нещо повече, те го уверили, че за четвърт век никак няма да остарее. Но този четвърт век отдавна е изтекъл, а нито за австралийския пилот, нито за някой друг от неговите „колеги в плен“, никой не знае нищо.

Може, разбира се, да се предположи, че извънземните мамят заловените в плен пилоти. Въпреки това, изглежда по-правдоподобна версията, че те просто са изтрили спомените на такива „завърнали се.“ И връщайки се на Земята, те не помнят нищо.

Вижте и историята на Валентич:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *