Политкоректност в действие: забраняват използването на думите „мама“ и „татко“

Дума по дума, езикът постепенно се губи сред  привържениците на политическата коректност с  най-абсурдни аргументи, за които можете да се сетите. Съвсем скоро ще бъде невъзможно да се използват много от сегашните думи … за да  не бъде обиден никой.

Става дума за такива думи като мама и татко. Ето защо те са политнекоректни.

Човешките същества са бозайници. Имащите  деца  женски бозайници традиционно се наричат ​​“майки“, за да могат езиково да се  отделят от бозайниците от мъжки пол, които традиционно се наричат „бащи“ или „татковци“.

Само не и  в един от колежите във Флорида, където професор  решил, че такъв език е обиден, защото не е достатъчно „всеобхватен“.

Както се  съобщава, „в учебната програма на курса „Творчество  в контекст“ професорът  в Университета на Флорида Дженифър Лий съобщила на студентите  за новите „правила на общуване“ в  четири точки,  на нейните уроци, които, според нея, трябва да  подобрят „етичната атмосфера“ в курса.

В учебната програма се обяснява, че е необходимо да се заменят думите „приятел“/“приятелка“ с по-всеобхватните  „партньор“ или „специален приятел.“ В разговори за съпружеските двойки вече е забранено да се казва  „съпруг“ или „съпруга“. Дори думите „мама“ и „татко“ имат „по- всеобхватна“ алтернатива – студентите трябва да  използват вместо тях думата „семейство“.

Оказва се, че няма такива понятия  като „мама“ и „татко“ или „съпруг“ и „съпруга“ в тази лаборатория за промиване на мозъци в това учебно заведение.

„Използвайки нови думи, обяснява Лий, студентите ще направят речта си „по-всеобхватна, включвайки  алтернативна ориентация и семейни структури, като се избягват стереотипите. “

Невъзможно е да се намери на планетата нито един човек, който да не е  имал майка или баща в момента на неговото раждане. Но съвсем скоро единственият начин да „се отървем от стереотипите“ ще бъде да не говорим изобщо. Но дори и тогава, те ще отидат още  по-далеч, като поискат да се изкорени и оскърбителното изражение на лицето. Така, в крайна сметка, в бъдеще можем да се окажем в ситуацията, описана в „Посветеният“, където всеки човек принудително  хирургически се освобождава от всякакви емоции, защото те се считат за прекалено „опасни“ и „вредни“.

http://www.thedailysheeple.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *