Случаи с НЛО, които не могат да бъдат оспорени – 2

Петрозаводският феномен

Петрозаводският инцидент е поредица от  аномални явления, които се случват в периода от септември 1977 г. до февруари 1978 г. в северозападната част на Русия, като особено характерно се проявява на 20 септември 1977 в град Петрозаводск. Аномалията е описана като НЛО с огромни размери, висящ над Онежското езеро  и излъчващ лъчи с жълто-златист цвят, които оставили овални  дупки в прозорците на няколко сгради.

Инцидентът на височина 611

2

Инцидентът на височина  611 е предполагаема  катастрофа на неидентифициран летящ обект в Далечния изток на Русия. Червеникавото кълбо е забелязано от местните хора – очевидци твърдят, че кълбото е било колкото половината от размера на диска на Луната. Обектът летял успоредно на земята, без да издава никакви звуци. Когато достигнал височина  611 ,  няколко пъти се издигнал нагоре – надолу, а след това се разбил в планината. Всички свидетели, с изключение на един, казват, че не са чули звуци, когато обектът се ударил в земята.

Три дни след инцидента, група уфолози се изкачили по хълма. Те открили площадка с размери 2 х 2 м, със  следи от висока температура. Камъните били  покрити с черен филм, а  площадката с  черна пепел. Открити са останки от изгорели дървета, превърнали се в порести въглени, които не са характерни за горски пожар.

Открита е оцеляла част външната обвивка на кълбото,  изработена от ултрачист молибден, който не се използва в земни условия като конструкционен материал, тъй като има много лоши физични и химични свойства, както и стопени капчици със сферична форма.

Случаят в  Техеран

3

На 19 септември 1976 г. в Техеранския  пост на  иранските ВВС са  получени четири телефонни съобщения от жители на област Шемиран за  необичайна активност в нощното небе. Някои от обаждащите се съобщили за птицеподобен обект, а други за ярко светещ хеликоптер. Аномалията е записана от няколко радари – по-точно бил  фиксиран отказ на системите.

Близо до обекта е имало и радиоелектронни смущения: два изтребителя  F-4 Phantom II загубват  връзка със земята, а оборудването им отказва, когато се приближават до обекта, а у един от самолетите временно отказват оръжейните   системи.

Някои изследователи смятат, този инцидент е един от най-важните случаи с наблюдения на  НЛО. Едно от основните доказателства за извънземния произход на НЛО се счита катастрофата на самолет  F-4, когато се опитва да атакува обекта.

Военен шпионски спътник също записва това събитие. Сателитът DSP-1 наблюдава инфрачервена аномалия по време на инцидента, както и един час след това.

Първа част: Случаи с НЛО, които не могат да бъдат оспорени

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *