Сваленият НЛО над Калахари и двете пленени извънземни същества

55800769За този инцидент е известно много малко, което не е изненадващо, тъй като всичко се е случило в пустинята Калахари в Африка.

Освен това операцията по залавяне и проучване на сваления НЛО се нарича „Сребърен диамант“ и е с висша степен на секретност. Но все пак  секретната информация излиза наяве.

Сухите редове във военен доклад

На 7 май 1989 г. в 13:40 ч. фрегатата на ЮАР  „Sa Tafelberg“ праща  в базата в съобщение, че вижда на екраните на радара  неидентифициран обект, който се движи  със скорост от над 5 000 мили (1 морска миля = 1,852 км) в посока  бреговата линия.

Във въздуха са вдигнати два „Мираж“-а,  командир на ескадрилата е Гоозен.  В 13:50 часа обектът навлиза във въздушното пространство на ЮАР.

Гоозен съобщава, че обектът е направил остра маневра, която  „Мираж“-те не са в състояние да повторят, но контактът с обекта не е загубен. От земята следва заповед:  Да се свали. В 13:59 „Мираж“-ите откриват  огън и улучват. Обект „се поклаща“ и под ъгъл  25 градуса започва да пикира към  земята и пада в пустинята Калахари на 80 км от границата. На мястото на катастрофата веднага пристигат служители на ВВС и  технически експерти.

От тайната папка „Сребърен диамант“

На мястото на катастрофата е бил открит кратер с диаметър  150 м и дълбочина 12 м, в който се намира  дискообразен обект с диаметър 18, и височина 8 метра. По периметъра му има 12 овални прозорци. Няма свързващи фуги в устройството. От наличните три телескопични опори  напълно се е отворила  само една. Обектът е бил  доставен в  секретна база на военновъздушните сили.

В базата в диска се отваря люк и от него излизат две хуманоидни същества, едното от които е ранено. Ръстът на съществата е 120-150 см, кожата им е със  сиво-син цвят, главите са с несъразмерна големина. Полегати очи, без зеници, ръцете са до коленете, с три пръста. Метод за комуникация помежду им – очевидно телепатичен. Проби от кръвта и кожата не са взети заради съпротивата на хуманоидите.

През юни 1989 г. апаратът и двата хуманоида са били транспортирани в САЩ. Съществата отказват всякакъв контакт. Няколко дни след пристигането в  САЩ  раненият хуманоид умира, а вторият умира през  септември 1989 година.

Аутопсията показа, че пилотите на кораба нямат  нищо общо с хората, вътрешни органи, подобни на човешките (черен дроб, бъбреци, стомах) нямат, но имат  много артерии и вещество, наподобяващо хлорофил.

Предполага се, че съществата вероятно са били по-близо до растенията, отколкото до животните. Да определят източника на движение и  мястото, откъдето е дошъл апарата, специалистите не успяват.

Откъде изтича секретната информация?

Информацията е с източник някой си Джеймс ван Гройнен. В допълнение към историята, той  показва и  сертификат за сътрудник на разузнаването на ЮАР и  фотокопия на документи. Като представител на службите за сигурност, той участва в работата по изследването на НЛО.

Ван Гройнен преди да получи разрешение за достъп е подписал задължение да пази в тайна информацията, която ще му стане известна  и е бил предупреден, че нейното  разкриване се счита за държавна измяна. Въпреки това той решава да публикува информацията, вярвайки, че да се  крие това е „предателство към цялото човечество.“

Журналисти все пак решават да проверят историята на Гройнен. Те откриват пилота Гоозен, който потвърждава, че наистина е стрелял по  неизвестен обект във въздуха. Един от служителите от разузнаването на Южна Африка потвърждава операцията „Сребърен диамант“, но за същността и не знаел.

Намират се и двама очевидци, които твърдят, че са видели падането на НЛО. Що се отнася до Министерството на отбраната,  неговият говорител полковник Rolt заявява, че няма да коментира“появилите се  в пресата безумни истории.“

Самият Гройунен през 1990 г. изчезва от погледа на журналистите. Дали го е настигнала ръката на правосъдието на Южна Африка,  успял ли е да се скрие в този неспокоен свят или службите за сигурност са го  отстранили тихо- не е известно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *