Учени доказаха съществуването на прераждането! (видео)

В западната култура няма понятие за „реинкарнация“. Ние всички се раждаме и живеем само веднъж, докато на Изток в това, че човешката душа може да променя своята телесна обвивка вярват много.

Aмериканският психиатър Ян Стивънсън, който е ръководител на катедрата по неврология и психиатрия в Медицинския колеж на Университета на Вирджиния, се заинтересувал от историите на някои деца за техните „предишни животи“.

Всички тези истории Стивънсън записва, и след това проверява автентичността им. Екипът на Стивънсън щателно изучава 895 случаи, и се оказало, че броят на съвпаденията с реалните факти може да се обясни само с теорията за прераждането.

Деца на възраст от три до пет години подробно описвали и страната, и средата, в които те никога не са били, подробно описвали и мястото на гибелта на човека, за чиято биография споделяли факти.

Занимавайки се почти тридесет години с този проблем, Стивънсън публикува „Свидетелства за оцеляването на съзнанието, изготвени от спомени от предишни прераждания.“ Това произведение предизвиква огромен резонанс по целия свят.

Във филма участват: Александър Маркон – кандидат на психологическите науки в Руската академия за естествени науки; Наталия Демина – психотерапевт, кандидат на медицинските науки, Игор Салинцев – психиатър, президент на руската организация на хипнолозите.

Видеото е на руски, впечатляващо:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *