Как многократно да увеличим силата на мислите си

Учените казват, че мозъкът ни е като компютър, така че няма глупави хора, има само хора, които използват  мозъците си неправилно.

Същото е и с нашите мисли. Всички знаят, че всяка мисъл може да има две знака – плюс и минус, т.е. положителен и отрицателен. И всяка мисъл може да бъде слаба и силна.

Какво усилва нашата мисъл?

Колкото и да е странно физическите натоварвания на тялото усилват също така и нашите  способности за мислене.  Силното и здраво тяло е  предпоставка за силен ум.

Освен това  състоянието на любознателност също   развива мозъка. Той е като у дете –  продължава да се развива само в това състояние. Започват да се активират неизследвани области на мозъка. До достигане на паранормални способности. Вероятно повечето от вас са гледали филма „Люси“, когато мозъкът  на героинята се активира на 100%. Беше страшно.

А  йогите може да го активират с упражнения. Стойката на глава е най-мощното за тази цел упражнение. Медитацията и специалните вибрации – мантри (например мантрата ОМ), събуждат тайните области на мозъка, като го карат да работи с  много по-висок процент ефективност от този на обикновените хора.

Снижаването на количеството храна рязко повишава умствената дейност –  енергията започва да се изразходва не за храносмилане, а за мисловна дейност.

Важно е също така и да не се унищожава мозъка с  алкохол и тютюнопушене.

Концентрацията в  определени области на главата. Йога се концентрира върху областта на хипофизната жлеза, или третото око. Това активира спящите у повечето хора възможности.

Необходимо е освен това да сте настроени позитивно,  с  любов и доброта към света – това по особено силен начин въздейства на  мозъка.

Неговата биохимия става  максимално полезна за неговото развитие по отношение на фините енергии и процеси.

Развивайте лявата си ръка. Това засилва дясното полукълбо на мозъка. Това полукълбо крие в себе си истинско море от мистерии и тайни в  един наистина вселенски мащаб.

Винаги контролирайте мислите си. Трябва  всички ваши мисли да са насочени в  посоката, която ви е необходима.

Или най-добре от всичко – изберете една основна мисъл – и се съсредоточете само върху нея. И вие ще бъдете изумени колко фантастично започва да работи. Ще откриете, че вашите мисли стават много по-силни. А това означава, че животът ви ще стане много по-успешен.

 Блог – Необикновеното

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *