Лечение на болки в коленете с народни средства

Причини за възникване на болки в ставите

Болкатa в коляното може да бъде причинена от различни заболявания. Някои от тях са свързани със скорошна травма (например навяхване, фрактура или дислокация). В случай, че болката в коляното не е предизвикана от травма, може да се предположи наличието на ревматоидно поражение. Това е такова заболяване, при което по една или друга причина се случва разрушаване на хрущялната тъкан в ставите.

Ревматоидните поражения не са рядкост днес, и са доста често срещани дори у младите хора. Болкатa в коляното е  много неприятно усещане, но е необходимо да се разбере, че ревматоидните поражения имат системен характер, т.е., в патологичния процес участват всички стави. В резултат на това при липсата на подходящо лечение се развива полиартрит.

Но не бива да вдигате ръце, защото има различни възможности за лечение както хирургически (с операция), така и с помощта на лекарства (консервативно).

 

Сега ще говорим за начини, които са проверени и изпитани през годините и   са се доказали като ефективни.

Ябълков оцет, яйце и терпентин

Разбива се един жълтък с една супена лъжица ябълков оцет и една чаена лъжичка терпентин – мазилото е готово. За да се постигне лекарствен ефект е необходимо да се втрива получения мехлем в коляното ежедневно, след което  ставата се увива с вълнен плат.

Лук

Вземете една голяма глава лук и я срежете на две парчета, след това и те се срязват също по средата, за да се подобри отделянето на сок. Двете половини се поставят от двете страни на коляното през нощта и ставата се увива като при компрес.

Горчица и мед

В равни части се смесват сол, сода, горчица и мед. Получената смес трябва да се налага на коляното преди лягане и да се увива с полиетиленово фолио. Лечението се провежда в продължение на най-малко шест дни до пълното прекратяване на болка и спадане на отоците.

Растително масло

В случая, когато човек развива артроза – възпаление на коляното, се препоръчва да се втрива в кожата (на коляното) топло растително масло. Продължителността на лечението по този начин е най-малко една седмица.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *