Лечение на зъбите без зъболекар? Да, възможно е!

Основната причина от всички причини, разбира се, е кариесът. Причината за кариеса са бактериите в устната кухина Streptococcus mutans, които превръщат захарта в млечна киселина, която разяжда емайла. Тези бактерии – живeят в устата и ядат малки парчета въглехидратни храни, които полепват по зъбите. За да ги уморите от глад, трябва само да пазите хигиена на устната кухина –  достатъчно е  да си миете зъбите два пъти на ден (сутрин след закуска и вечер преди лягане).

Ако все пак се е появил кариес, значи първо трябва да победите паразитната микрофлора и да поддържaте зъбите си чисти ежедневно. И на второ място, трябва да се използват ежедневно средствата за самолечение на зъбите, които са описани по-долу:

МЕТОД 1

За лечението на кариес се заливат 1 супена лъжица изсушен градински чай (салвия) и блатен  аир (Acorus calamus) в  чаша вряща вода. Кисне се в  продължение на 1 час и се изплаква устата. Също така трябва да се държи на  болния зъб тампон с разтвора 30 минути. Лечението трябва да се повтаря дотогава, докато кариесът изчезне, това трае няколко месеца.

МЕТОД 2

За лечението на кариес трябва да прикрепи късче  прополис върху болния зъб за половин час. Покрийте с памучен тампон. Лечението трябва да се повтаря дотогава, докато кариесът изчезне. Процедурата трябва да се прави поне два месеца.

МЕТОД 3

Известно е,  че киселото зеле успешно лекува пародонтоза. Такова зеле помага при лечение на стомаха, черния дроб и много други заболявания. Но също така ще ви помогне и при пародонтит. За целта трябва  дълго време да го дъвчете. И да изплаквате  устата си и да масажирате венците със сок от зеле. Това ще отнеме около 1-2 седмици, но ще забележите как болните зъби се оправят.

МЕТОД 4

Тази рецепта е много добра, ако имате пародонтит, кървене от венците, тъй като тази процедура укрепва венците, укрепва и избелва зъбите, и е добра профилактика. Една супена лъжица фина морска сол  смесете с една чаена лъжичка зехтин. После  търкайте зъбите и венците сутрин и вечер в продължение на пет минути.

МЕТОД 5. Естествено пломбиране на зъбите

Това е един много ефективен народен лек за лечение на зъбите.  Aирът  прониква в корените на зъбите и ги обезболява, а прополисът  запечатва всички микропукнатини. Зъбите по естествен начин  напълно се излекуват! Вземете 250 мл 40%  спирт и 250 мл дестилирана вода и залейте с тях половин чаша блатен аир. Това е първият разтвор. За подготовката на втория  са необходими  250 мл 40% спирт и 250 мл дестилирана вода, в този разтвор сложете  15-20 грама  прополис на малки късчета. И двете настойки трябва да престоят  7-10 дни. И двете тинктури се използват едновременно.

Смесете една супена лъжица настойка от аир и една чаена лъжичка тинктура от прополис. Плакнете устата си 2-3 минути. Процедурата се прави преди лягане, или можете да я правите по време на силна болка. След 1-3 дни болката ще премине напълно. Продължителност на лечението 3-5 седмици.

Прополисът   също така  ефективно може да се използва като „дъвка без захар.“ Това, че прополисът има антибактериални и противогъбични свойства, учените знаят отдавна. Наскоро  изследователи от Университета на Рочестър в Ню Йорк потвърдиха, че прополисът е особено ефективен срещу бактериите, които причиняват кариес, защото ги лишава напълно от храна.

Прополисът позволява да се излекуват зъбите и да се укрепи зъбния емайл, тъй като съдържа около 300 полезни съставки, а   витамин „А“ 400 пъти повече, отколкото в морковите. Полезно е да се дъвче прополис 1-3 г дневно след хранене. Доказано е, че добавянето на 1 капка   прополис в пастата за зъби и във вода за уста, предотвратява пародонтоза, гингивит, стоматит, предпазва от кариес, от преждевременно стареене на зъбите. Добавянето на 3-5 капки във вода повишава местния имунитет в  храносмилателната система, подпомага зарастването на рани.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *