Нападението на извънземните срещу фермерите в село Kели

През август 1955 г. странни същества обкръжават  къщата на семейство Сътън в село Кели (Кентъки, САЩ). С какво  ги е привлякла къщата на мирните фермери, дали те са представлявали опасност за хората или обратно –  дошли са „мирна мисия“ – не е известно, но две семейства фермери  (11 човека), се оказват обсадени в  къщата от хуманоиди.

Странен апарат

На 21 август цялото семейство Тейлър отиват на  вечеря при приятелите си Сътън. Мъжете говорят за реколтата, а жените за свои женски неща, децата си играят. Около 19:00  ч. Бил Тейлър отива  до кладенеца за да донесе вода, и вижда над къщата голям кръгъл сребрист апарат, светещ с различни цветове, който започнал да се снижава наблизо.

Връщайки се, Тейлър казва това на приятелите си, но те започнали да се шегуват с него: фермерите са хора  практични, вярват само в това, което виждат със собствените си очи и докосват с ръцете си. Да, те са чували за „летящи чинии“, но кой вярва в тази глупост?

Но после смехът им внезапно секва.

Чудовището

След около час кучето на Сътън избухва в лай. Бил Тейлър и Елмър Сътън, въоръжени с пушки, излизат навън, за да видя какво става и що за неканен гост е дошъл. Гостът се оказва същество без козина и с ръст около  4 фута (1.2 м), с голяма глава, светещи  в тъмното жълти очи, остри  уши и  увиснали до земята дълги и тънки ръце. Чудовището обърнало глава, видяло мъжете и тръгнало бавно към тях.

Единият от фермерите вдигнал пушката си и стрелял. Съществото паднало, но после станало и избягало със  съскане. Мъжете предпазливо тръгнали напред, но след няколко метра, спрели: Оказало се, че чудовището не е едно! По дървото до оградата  буквално гъмжало от  същите същества. Фермерите  открили огън безразборно. Хуманоидите започнали да падат от дървото, но след това ставали и се се загубвали в  тъмнината.

Под обсада

Бил се обърнал и видя, че няколко чудовища седят на покрива на дома на Сътън. Мъжете се втурнали обратно в къщата, затворили вратата  и наредили на жените навсякъде да изключат осветлението и да мълчат. С шепот  те им казали, че къщата е заобиколена от отвратителни същества. В тишината се чувало как  някой  ходи по покрива.

Една от жените започнала да шепне молитва срещу злите сили. Ужасено, едно от децата се разкрещяло и посочило към прозореца, където едно от съществата гледало в стаята. Единият от мъжете стрелял и стъклото на прозореца се пръснало на  стотици парчета.

Атака

Около 23:00 ч. хората  решили да не чакат, а да нападнат. Първи излезли мъжете със заредени пушки, а след това от къщата избягали жените и децата, се втурнали към колата и се настанили в  нея. Мъжете с изстрели отблъсквали хуманоидите. Бил Тейлър запалил колата и с бясна скорост подкарал към полицейското управление.

Комисар Ръсел Грийуел взел със себе си петима полицаи и тръгнал към фермата на Сътън. Те открили следи от куршуми, гилзи, счупени стъкла, но не и чудовища – нито живи, нито мъртви. Само свилото се  в ъгъла на  плевнята куче скимтяло жално. По-късно Сътън разказва, че  хуманоидите се върнали обратно и до 4 часа обикаляли около къщата.

Не били много хората в селото, които повярвали на  историята на Тейлър и Сътън. Най-често питали  колко са изпили на вечеря.  В резултат на това след известно време, всички участници в  инцидента все по-рядко споменавали събитията , случили се вечерта на 21 август и  на всички въпроси на досадните журналисти започнали да  отговарят кратко „много време мина,  вече не си спомням нищо.“

Само че  дъщерята на Сътън, която тогава била на 5 години, заявила пред репортери, че баща й, до последните си дни, спомняйки си за срещата с „гнусотиите“, винаги побледнявал, а очите му се изпълвали  със страх. Той нищо не забравил.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *