Нашествието на НЛО в град Ливланд , Tексас

Ливланд е  град в Тексас с население по-малко от 10 000 човека. Не е ясно по каква причина, но именно този град НЛО избират  за своята масова „атака“ през 1957 г.

Хроника на събитията

На 2 ноември 1957 г. около 23:00 часа дежурният   полицай в Ливланд  Фаулър получава телефонно обаждане. Джо Салас и Педро Соседо съобщили, че на 4 мили западно от града са  видели в небето ярко светещ обект с  форма на пура и  дълъг 200 фута.

Когато той приближил, колата и  фаровете загаснали.  Полицаят приема съобщението за пиянска шега и го оставя без последствия. Но този разговор е само първият, последван от цяла поредица съобщения.

s54678202

Вестникарска статия с показания на очевидци

В 23:45 часа   следва второ. Някой си г-н Б. съобщил, че карайки  колата си на  4 мили източно от Ливланд видял  да лежи близо до пътя на земята яйцевиден обект. Когато колата стигнала до него, двигателят угаснал.

Уплашен, той излязъл от колата и няколко минути наблюдавал обекта от разстояние. Няколко минути по-късно обектът напълно безшумно се издигнал и достигайки височина от около 200 фута, отлетял.

В 12:00 ч. на следващия ден – трето обаждане. Този път НЛО на 11 мили северно от града се приземил направо на пътя. Както и в предишните случаи, всяка кола, която се доближи до  НЛО, угасва и заработва отново, едва когато обектът се вдигне във въздуха.

12:10 – четвърто. На Нюел Райт, студент в  Тексас , на  9 мили източно от Ливланд му угасва колата. Човекът излязъл от колата за да рови в двигателя и видял наблизо да лежи   яйцевиден обект с дължина  125 фута със синьо-зелен цвят. Малко по-късно „яйцето“ се издига в небето и отлита.

12:15 – пето обаждане. Отново се повтаря историята с яйцевидния обект и угаснала кола.

Фаулър се свързва по радиото с  патрулните и пита дали не са  видели нещо странно. Двамата офицери веднага съобщават, че са наблюдавали светещи обекти в небето.

За по-малко от денонощие са  получени 15 съобщения, включително от полицаите, местния шериф и неговия заместник. И явно не всеки, който е видял НЛО , е  съобщил в  полицията.

Разследване

В града  пристига да разследва инцидента сътрудник на ВВС на САЩ. След като прекарал един ден в града и говорил със свидетели, офицерът обявил, че всички  наблюдаваните обекти са кълбовидни мълнии.

В тази версия не повярвал никой. Метеоролозите, потвърждавайки,  че времето през този ден е било  наистина облачно, пояснили, че никакъв дъжд не е  валял, а за гръмотевична буря и дума  не може да става. Физиците, от своя страна, заявили, че за пръв път чуват, че от кълбовидна мълния може да угасне двигател на кола.

Но  военните твърдят категорично: това е обикновена  кълбовидна мълния, какво не е ясно?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *