Не сме срещнали извънземни защото те са се превърнали в разумна енергия?

По време на едно пътуване до Западна Самоа  преди много години, се запознах с един млад възпитаник на Харвардския университет, който участваше в изследването на мравки. Той ме покани на разходка в джунглата, за да му помогна в намирането на малките насекоми. Неговата цел бе да намери нов вид мравки, с надеждата, че ще бъдат наречени в негова чест.

Всеки път, когато гледам в звездното небе през нощта и си мисля за космоса, си спомням за този приятел, който стои в джунглата на колене и с лупа преглежда всеки сантиметър от земята. Мисля за него защото вярвам в извънземните и често се чудя, дали и те  правят същото, опитвайки се да ни намерят.

Вярата в извънземните или суперинтелигентен изкуствен интелект, който съществува във Вселената,  стана много модерна  през последното десетилетие. Вселената е много голяма, в нея може да има милиарди галактики, всяка от които може да съдържа 500 милиарда звезди и планети. Такива безумно огромни цифри показват, не само това, че извънземните съществуват, но вероятно има милиарди видове. Парадоксът на Ферми  повдига въпроса: Толкова много извънземни цивилизации има във Вселената, тогава  защо да не сме намерили някоя, или защо никой все още  ни е намерил?

Има много предположения и опити да се отговори на този въпрос. Например, голямото разстояние между отдалечените във  времето и пространството цивилизации.

Предвид факта, че нашата планета е във вселената едва  4,5 милиарда години, можем да кажем с увереност, че повечето извънземни са по-умни от нас. Има вероятност много цивилизации да трилиони пъти по-интелигентни от хората.

Ако се поставите на мястото на извънземния разум, ще разберете какво означава това. Ако сте един трилион пъти по-интелигентни от човека, вие дали бихте  забелязали човешката раса въобще? А ако сте я забелязали, няма ли да ви е безразлична? В края на краищата вие  обръщате ли  внимание на 100-те трилиона микроби в тялото си? Не,  ако те не вредят на вашето здраве.

Една от най-големите причини за заблудите ни по отношение на извънземните е Холивуд. Филми и телевизия ни докараха  до там, че ние си представяме извънземните жители като зелени същества, покрити със слуз, и пътуващи из космоса в летящи чинии. Това е пълна безсмислица. Мисля, че ако напредналите  извънземни са се развивали дори малко по-дълго от нас, те почти със сигурност няма да са статични физически същества. Те също така няма да са изкуствен интелект, който  живее в  машини. Машинният  интелект е само  кратък етап на еволюцията, който те  отдавна са преминали.

Напредналият интелект,  вероятно , ще  бъде разумно организиран на атомно ниво. Извънземните ще се развиват, докато не  станат чиста съзнателна енергия или нещо подобно. Те отдавна са осъзнали, че биологичните или инженерни единици са твърде елементарни за да са  функционални.

За достатъчно дълъг интервал от време всеки биологичен вид в някакъв момент може да се превърне в машина, а след това в интелигентната енергия със  съзнание. Тази висша форма на живот ще бъде в състояние да обхване  милиони светлинни години в цялата  Вселена почти мигновено и в такава форма, каквато си поиска.

Да се ​​върнем към моя приятел от Самоа. Може да си помислите, че разликата между него и мравките, които той търси,  е същата както между хората и свръхинтелигентните извънземни, но за съжаление това не е така, дори приблизително.

Разликата между видовете, които ги разделят 100 000  години  еволюция,  може да бъде милиард пъти по-голяма от тази, която е  между  мравката и човека.

Проблемът с търсенето на извънземни е в това, че ние не можем нито да ги видим, нито да ги чуем, защото не можем да разберем техния език. Тя се намират  отвъд нашето разбиране и физически способности. Ние сме като слепите бактерии в тялото ни.

Но има и добра новина – ние  също се развиваме. Може би след векове хората ще могат да извършват научни изследвания и експерименти, които ще ни позволят да намерим извънземни и да влезем в контакт с тях …

Zoltan Istvan

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *