Неизвестен обект на извънземна цивилизация често плаши екипажите на подводниците (видео)

Появата на ядрените подводници, способни месеци да плуват из океана, без поддръжка от брега, е придружена от интересно откритие.

В някои райони на Световния океан руските подводничари все по-често чуват в слушалките на хидрофоните си неразбираеми звуци. В режим на пеленгация на шумовете от комплекса „Рубин“ (MGC-300), те най-добре се чуват във високочестотния диапазон. Продължителността на звука е в интервала от 0,1 до 0,05 с, а всеки звук се състои от един импулс. Подводничарите наричат ​​тези неидентифицирани обекти „квакери“.

„Квакерите“ не биха могли да бъдат морски животни – рибата-платноходка, най-бързият обитател на океана, развива максимална скорост от 110 км / ч. Военната техника от 60-те години насам не е в състояние да развива такава скорост под вода, още повече и да не се издава с други звуци (работещ двигател, кавитация, шум от витлата).

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.