Няколко НЛО съпровождат космическия кораб ExoMars

Снимките на космическия апарат са направени  от бразилската обсерватория OASI,  малко след като ExoMars е бил насочен на траекторията за полет до Марс.

На тях се вижда самият ExoMars, както и няколко съпровождащи го обекти. Тези обекти изненадаха учените.

Но след няколко дни на объркване  беше обявено, че това е ракетата – носител „Бриз-М“ под формата на шест слабо различими точки. А защо „Бриз-М“ представлява  не един, а  6 обекта- ще попитате вие? Отговор на този въпрос учените , за съжаление,  не дават. Щом те казват, че това е „Бриз-М“, значи е така :) .

* ЕкзоМарс (на английски: ExoMars) е комплексна мисия до Марс изпратена да търси наличието на биосигнатури от марсиански живот от миналото или настоящето. Астробиологичната мисия се разработва от Европейската космическа агенция в сътрудничество с Федералната космическа агенция.[1] Представлява роботизирана мисия, която трябва да осигури на Европейския съюз нови технологии за изследване на Марс, по-специално на системите за навлизане, спускане и приземяване, на кораба, неговия свредел и приготвянето на пробите и системите за разпределение. Мисията започва като част от програмата Аврора на ЕКА и комбинира технологичното развитие с изследване на главните научни интереси.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *