Путин нареди изтеглянето на руските сили от Сирия да започне от 15 март

Русия ще започне изтеглянето на основните си сили от  Сирия на 15 март. Съответното нареждане е дал  президентът на Русия Владимир Путин по време на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и министъра на външните работи Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

„Считам, че задачите, възложени на Министерството на отбраната, като цяло са изпълнение“, – каза Путин. Той също така изрази надежда, че началото на изтеглянето на руските сили ще бъде добър стимул за процеса на политически преговори в Сирия.

„Нашите бази-  морската в  Тартус  и въздушната на летище Хмеймин – ще работят както обикновено. Те трябва да бъдат защитени от суша, море и въздух“, – добави  Путин.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.