Създаване на щастлива случайност. Технология.

Повечето от нас знаят поне една невероятна история за това как случайна среща променя завинаги живота на някой човек  към по-добро. Как някой човек случайно попада на едно или друго място и се запознава, например, с президента на  фирмата и става негов съветник. „Това е късмет, това е щастие!“ – възклицаваме ние.

Победителите не вярват в случайности.
Фридрих Ницше

Как да създадете свой щастлив случай?

Как да се окажем на точното място в точното време? Нека да анализираме тези, на които „случайно“ им се е усмихнал късметът. Как са срещнали необходимите  хора? Как са се оказали на точното място в точното време, и са казали необходимата фраза?

Оказва се, че човекът,  нашият „късметлия“, ден след ден е предприемал такива действия, които са го довели до тази среща. Това не е било случайност. Напротив, той е прекарал не  един ден на такива места и е общувал с хора, които имат потенциала да променят живота му. Със сигурност той е знаел какво да каже и как да впечатли. Следователно, той е посветил много часове на изучаване на необходимата тема.

Но какво да кажем за онези  късметлии, които са спечелили от лотарията или в казиното? В Съединените щати е  изследвана съдбата на хора, които случайно са станали милионери. Установено е, че 95% от тях много бързо губят състоянието си, като след това стават още по-бедни, от преди да спечелят. Това се отнася за всякакви случайни печалби и  доходи.

Няма да ви провърви дори  ако извадите  късмета  да се запознаете с много влиятелен човек, но не сте били готови за това. Вероятността е  99%, че вашето запознанство ще приключи само след първия ви разговор. Малко е вероятно случайно да ви поканят  да влезете в елитен клуб. Какво да се прави?

Може ли да си създадете сами щастлив случай?

Разбира се,  щастливият случай трябва да се създаде! Следващите 5 правила ще помогнат да  увеличите  вероятността за успех в живота.

С каквото и да се занимавате, станете експерт, стремете се да бъдете най-добрия, да правите повече, отколкото е необходимо. Вие ще бъдете забелязани.
Проучвайки някоя тема, вникнете в нея много подробно, с осъзнаване. Повърхностните  знания никога няма да ви откроят от тълпата.
Общувайте с колкото е възможно по- голям брой хора от различни области, разширявайки своя спектър с  възможности. Колкото повече хора около вас, толкова повече скрити възможности.
Прекарвайте времето си на места, където заветната случайност  може да се случи с по-голяма вероятност. В крайна сметка сменете мястото си на пребиваване, ако във вашия град няма шанс.
Наслаждавайте се на процеса, като не зацикляте на резултата!

Като следва тези прости правила, всеки може да създаде свой собствен щастлив случай.

Казват, че в Лос Анджелис всеки сценарист  носи със себе си копие от новия си сценарии, в случай, че срещне на опашка в магазина или в кафене Стивън Спилбърг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *