Скот Уоринг: На Луната има куполообразни градове

Известният уфолог Скот C. Уоринг, разглеждайки  пощата си за 2011 г., се натъкнал на панорамна снимка от  видимата страна на Луната, направена през 1971 г. от  мисията „Аполо-15“, на разстояние 119 км от повърхността. Той отбелязва, че снимките, направени със  старите камерите, имат по-високо качество, отколкото повечето от снимките на лунната повърхност, които предлага днес НАСА.

„Приятели, намерих няколко куполообразни градове на Луната“, –  заяви Уоринг.

Действително, на снимките може да се види  големият  кратер Коши, разположен в източната част на Морето на спокойствието. На много снимки кратерът имат стръмни вътрешните склонове и малко по площ плоско дъно. Но ако се вгледате в снимките на  „Аполо-15“, можете да видите, че над кратера има ясно изразен купол.

В техническите спецификации на тази панорама е указан ъгълът на Слънцето над хоризонта, който е 80 градуса. Ето защо на  прозрачния купол се виждат отблясъците от Слънцето, а вътре могат да се видят сгради. Ако на кратера няма купол, при такава слънчева светлина вътре щеше да има черна сянка.

„Има три купола, които могат да се видят, но един от куполите, разположен в долния десен ъгъл на панорамни снимки, всъщност  изглежда е над повърхността на Луната! Да, така е. Неговата повърхност е наклонена под ъгъл от 25-30 градуса.  Той прилича на космически кораб. Предполагам, че куполът може да е оборудван със защитна обвивка,  действаща по начина, по който клепачите  затварят очите „, – казва Скот Уоринг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *