Вълшебното упражнение „Вътрешна светлина“

Това е едно много просто, но много мощно упражнение, които ще ви помогне да  подобрите значително живота си във всички направления.

То ще помогне да обърнете най-добрата страна на живота с лице към вас. Станете късметлия. Любимци  на света! Научете се да се усмихвате :)

Представете си, че някъде във вас има едно живо,  топло и радостно пламъче. Дори ако се чувствате зле или нещо подобно … все едно –  то е във вас.  Защото радостта – това е естественото състояние на човека, тя е задължително и основно качество на душата му. Дори и да не го чувствате, то  просто се е скрило за известно време – като тлеещ въглен в огъня …

Ето сега е моментът да го намерите и да го разпалите. Почувствайте къде във вас нещо откликна? Топлина в областта на корема, нежност  в гърдите, леко дращене в гърлото, внезапно подобрение на зрението или слуха? Представете си как би изглеждало: малка трептяща  свещ? Камина с истински дърва? Въгленче в огъня? Топло слънце? Прозорец в нощта? Или просто проблясък на фенерче в тъмнината?

Усилете, ако е необходимо, тази светлина, така че да ви е добре и надеждно с нея. А сега са огледайте … Виждате ли как в отговора на вашия призив тази искряща светлина разпалва наоколо все повече и повече такива радостни, топли и мощни източници на светлина? Те са навсякъде, по целия свят, и стават видими  в отговор на призива на вашата светлина.

Обърнете внимание на близките си хора. Те са там със сигурност. Дори и да ви е некомфортно. Дори ако сте наранени. Дори ако  чувствате дълбока обида. Погледнете в  тях чрез своята вълшебна светлина – и ще видите точно същите огънчета в душите им.

И у вашия началник също има такъв огън,  дори не се съмнявайте. И дори у тези, които са ви отхвърлили. И у клиентите, които ви тъпчат с краката си …

Може би те просто са забравили за него … или ролята, която имат в живота е такава – да ви напомнят за слабите ви места. Но това е друга история.

Спомнете си за това вълшебно огънче след като се събудите. И се старайте да носите това чувство през целия ден. То ще става все  по-голямо, ще ви помага да взимате правилните решения и да предприемате правилните действия за да  гарантира, че всичко в живота ви върви отлично.

Трябва да се каже веднага –  ако очаквате, че с помощта на това упражнение ще можете да манипулирате другите и да ги карате да танцуват по вашата свирка, значи  грешите.

Вашата светлина  е преди всичко за вас, и ако ви викнат на килима пред началника, вече няма да ви се налага да се оправдавате като ученик, да кършите пръсти , да се криете под масата, дори искат да ви разстрелят.  И в крайна сметка веригата с неудачи ще се прекъсне, защото това няма да работи. А ако не работи, тогава защо е необходимо?

И рано или късно вашата вътрешна светлина ще помогне на другите да си спомнят, че те  също я имат.

Тази светлина се нарича – ЛЮБОВ !!!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *