Бермудският триъгълник изпраща хората в друго измерение на времето (видео)

Бермудският триъгълник е област в Атлантическия океан, където кораби изчезват по странен начин, навигационните устройства спират да работят, а претърпелите крушение почти винаги изчезват безследно.

Може би най-странната история се случва на 5-ти декември, 1945 г. Звено торпедоносци „Avenger“ на ВМС на САЩ излитат от Форт Лодърдейл. Обикновен тренировъчен полет: самолетите трябва да пуснат торпеда по условна цел.

На брега чакат потвърждение от самолетите за готовността им  да направят кацане, но се получава тревожно съобщение:

„Имаме извънредна ситуация, очевидно сме се отклонили от курса. Ние не виждаме земята, повтарям, не виждаме земя … Ние не знаем къде е запад, ние не виждаме Слънцето! Мъгла, бяла мъгла! Не ме следвайте! Те изглеждат като Жители на Вселената … “

Диспечерите наблюдават: пилотите от „Avenger“ се лутат наоколо в търсене на земя. Те толкова често сменят курса, че е невъзможно да се определи тяхната позиция. Горивото е на изчерпване. На помощ са изпратени две подводници „Маринър“, едната от които не се връща на брега …

По каква причина са отказали приборите на пет самолета? Каква е тази загадъчна мъгла на височина 2 километра, която три часа скрива Слънцето от пилотите? А какво да кажем за „Жителите на Вселената“, които капитан Тейлър споменава в последните си мигове от живота?

Има стотици хипотези, с които хората се опитват да обяснят мистериозния феномен на Бермудския триъгълник….

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *