Безумие и хаос: Появи се видео, заснето с камерата на мъртъв бунтовник от ИД

Компанията VICE публикува клип, заснет от камера,  монтирана на каската на бунтовник от Ислямска държава.

Клипът попаднал в ръцете на кюрдските сили след битка, приключила с унищожаването на джихадистите на  50 км северно от Мосул.

Видеото  очевидно е заснето с  пропагандни цели – но то показва реалността на хаоса, дезорганизацията и паниката на фронтовата линия.

Клипът започва с прощаването на атентатор-камикадзе, който трябва да кара кола,  пълна с експлозиви към  позициите на кюрдите. По-късно колата е  обезвредена преди да стигне  до  кюрдите.

Във видеото може да се види как  неопитните и необучени бунтовници от ИД се суетят с техния огромен арсенал, без да  знаят как и в какви ситуации да използват определен вид оръжие.

Снимките на места изглеждат дори  комично. В един от случаите джихадистът засипва колегите си с дъжд от гилзи, в друг –  кабината е поразена от реактивната струя на РПГ,  в трети забравя да премахнете предпазната капачка на ракетата.

Командирът е  изключително ядосан от  поведението на джихадиста, който прострелва кабината на  собствената си кола с картечница и му крещи  „Абу Хаджар, полудял ли си?“

На края огънят на кюрдите спира настъплението на бронираните коли на ИД. Всички са унищожени. Загиват всички герои на клипа.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *