Д. Хофман: Обкръжаващият ни свят всъщност е жестока илюзия

Според Доналд Хофман, учен от Калифорния (САЩ), това, което хората виждат и оценяват като реалност, не е такава. Поради значителните ограничения във възприемането на цветния спектър  и колебания на ефира,  човешките очи виждат илюзия вместо реалния свят.

Около всеки човек присъстват изключително сложни  матрици, покрити с привични, за един или друг представител на човечеството, установени образи.

Доналд Хофман, който активно изследва темата за възприемане на реалността чрез очите, явяващи се инструменти за  фиксация на околната реалност, уверява, че целият свят, или най-малко това, което се възприема от човешкото око – от околоземното пространство до дъното на Марианската падина, се състои от сложна материя, която е съставена от матрици.

И, както  отбелязва изследователят, предвид това, че у  всеки човек от детството се сформира собствено, индивидуализирано възприемане на света, всеки възприема действителността по схема, заложена у него в  ранното му детство.

Разликата между реалността на външния свят на планетата Земя и илюзията,  не може да се види с невъоръжено око. Хофман се подготвя да  проведе серия от изследвания, за да докаже, че в света на хората съществуват информация и обекти, които не могат да се видят от човешките очи.

„Около всеки от хората присъстват доста сложни матрици, които са покрити с привични за човека образи“, – казва изследователят.

Именно те се наричат ​егрегори, обяснява ученият, като посочва, че егрегор – това не е някакво човекоподобно същество, което ръководи всичките действия на индивида, а матрици, които се намират около всеки един от нас, сформиращи  илюзорното възприемане на света, докато действително реалният свят може да изглежда за човека твърде страшен, ако го оценяваме от гледна точка на традиционната психология.

Related Posts

One thought on “Д. Хофман: Обкръжаващият ни свят всъщност е жестока илюзия

  1. Не знам какъв е О(б)кръжаващия свят, но вероятно изглежда както си изглежда.
    За Егрегорите-добре- някакви енергийни структури,които ни влиаят.
    Може и да са неделимачастот Егото ни. А Его-то не е задължително лошо.
    То си е наша система, която си има своите предназначения.
    Със сигурност има неща, които не можем да видим с очи. Рентгеновите лъчи примерно или магнитните и електрическите полета. След като сме ги регистрирали, сме се научили да ги полваме. Така ще стане дори и с тъмната материя и енергия.
    Този Хофман не открива топлата вода. Вадим Зеланд отдавна пише и говори на за тия неща.

Comments are closed.