Доказано: Смъртта е най-активна в събота

Учени от САЩ са установили в кой ден от седмицата хората умират най-често. Също така експертите са определили и най- честите причини за смърт.

Учени от САЩ са установили в кой ден от седмицата хората умират най-често. Служители от Центъра за контрол и предотвратяване на заболявания изследвали статистиката за смъртните случаи, регистрирани в страната в периода 1999-2014 г.

Те са установили, че най-често хората умират в събота, а най-малко – в неделя.

Експертите също така са съставили и списък с най-често срещаните причини за смърт. В тази печална класация са : заболявания на кръвоносната система, рак, хронични респираторни заболявания, злополуки, болест на Алцхаймер, диабет, грип, пневмония, бъбречни заболявания и самоубийства.

Освен това, според учените, чести са случаите на смърт от ХИВ, от свръхдоза наркотици, заболявания на черния дроб и болестта на Паркинсон.

Сравнявайки данните експертите са установили, че в понеделник хората умират най-много от сърдечно-съдови заболявания, във вторник – от грип и пневмония, в петък – от свръхдоза наркотици, а в събота и неделя – от нещастни случаи и огнестрелни рани.

Експертите също така са установили, че в четвъртък най-малко вероятна е смърт, предизвикана от диабет и инфаркт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *