Странното бучене на Земята се чува по цял свят. Какво е това?

Жителят на Британска Колумбия (провинция в Канада) Глен Макферсън е създал уеб сайт, посветен на необяснимия феномен, известен като „бученето на Земята.“

Самият Макферсън за  първи път чува тази странен звук през 2012 г. Отначало си помислил, че ниското бучене  идва от хидропланите, но по-късно разбрал, че това не е така.

Озадачен той започва да търси  информация в интернет и открил, че много хора в различни части на Земята чуват подобен звук, и че това явление дори си има име.

Мнозина подозират, че този шум е причинен от нискочестотно излъчване на радиовълни, използвани от военните за връзка с подводници.

Други хора смятат, че бученето е  комбинация от различни звуци, свързани с човешката дейност, от коли и трафик до  различните форми на промишлеността.

Според третата популярна версия, бученето е  резултат от  естествени геологични процеси.

По време на своето онлайн проучване Макферсън   открил общност, която се интересува от това бучене. Там той открива много други безумни версии, и някакви  трохи с научни данни или доказателства. С цел по някакъв начин да  запълни тази празнина, Макферсън (учител по професия) създава уебсайта, наречен „Бученето на Земята: карта и база данни.“

Mакферсън  е събрал свидетелства на хора от цял ​​свят, и всеки един от тях  е регистрирал в своята база данни.

7b6

Към днешна дата тези доказателства са повече от 9 000.

Нещо повече – Макферсън  планира да  експериментира със специална стоманена кутия, вътре в която се образува пространство,  свободно от нискочестотни радиовълни. Ако странното бучене се чува само извън кутията, а вътре – не, това би означавало, че звукът се създава от  радиовълни.

Макферсън вече е конструирал такава стоманена кутия и планира скоро да започне да експериментира с нея по Слънчевото крайбрежие.

Ако експериментите вървят добре той  възнамерява да отиде с кутията  си в други провинции и държави, за да проучи „бученето на Земята“ извън Британска Колумбия.

Related Posts

One thought on “Странното бучене на Земята се чува по цял свят. Какво е това?

  1. този пич прилича на оня руснЯк, дето си е въобразил, че е измислил машина на времето.
    ако е звук и перцептивно така го възприема за к’ви о’радио вЪлни говори?!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *