The Sun: Деца-роби се продават по 5 000 паунда във Великобритания!

Деца от Индия и Непал биват продавани в робство във Великобритания.

Британските власти са се заинтересували от престъпния бизнес с продажбата на деца сираци от Индия и Непал. Това се съобщава в скандален материал на The Sun, който вече дигна много шум в кралството. На публикацията реагираха от Министерството на вътрешните работи на Великобритания.

Става дума за деца, пострадали по време на опустошителните земетресения в Индия и Непал през последните години, а такива са хиляди, пише таблоидът. Мнозина са останали без родители, и такива деца „ловят“ цели банди трафиканти. Бизнесът работи като конвейер. Например, десетгодишни момчета и момичетата могат да бъдат закупени за 5000 паунда. Сделката става само за няколко минути.

Журналистите успели да говорят с един от тези търговци на роби, който се занимава с тази дейност в продължение на осем години. Той разказва подробности за продажбата на деца. Те се предлагат на британски семейства като слуги. Понякога казват за тях, че са далечни роднини.

Децата като правило нямат никакви документи, но в Англия има „свои хора“, които за определена сума могат бързо да ги направят. След това децата са принудени да работят за домакините. Да се върнат обратно е невъзможно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *