Ангела Меркел ще участва в тайната среща на Билдербергите през 2016 г.

В Германия това предизвика възмущението и на левите  и на десните политически сили, съобщава infowars.com

Канцлерът Ангела Меркел е поканена на конференцията на Билдербергите  в Дрезден, Германия, през 2016 г., на годишната среща на елита, който някои наричат ​​“тайни заговорници“, които манипулират световните събития.

В съответствие със съобщението на германското  издание на Huffington Post, самата Ангела Меркел е в списъка на гостите за тази година и ще се срещне с повече от 100 глобалисти от бизнеса, банковото дело, медиите и академичните среди.

Федералният министър на отбраната Урсула фон дер Лайен  също ще присъства на конференцията, заедно с федералния министър по специалните въпроси Питър Aлтмайер и Зигмар Габриел, вицеканцлер на Германия. Към тях ще се присъедини и  Франк-Валтер Щайнмайер, германският външен министър.

Германският икономист с лява политическата ориентация Aксел  Tрост разкритикува участието на Меркел, обвинявайки я, че е отстъпила пред лобистите. Tрост  настоява, че на „държавните служители не трябва по принцип“ да им се позволява да  участват в работата на клуба.

Осъждане също така дойде и от десните,  от издателя Юрген Елшасер.  Той даде да се разбере, че ще подкрепя  протестите срещу Билдербергите.

Дясната популистка партия  AFD, която в момента е третата по големина политическа партия в Германия, също изрази своето несъгласие, твърдейки, че Билдербергите налагат „неолибералната глобализация“, която има за цел да ликвидира националните държави и „подкопава демократичното участие на националните парламенти“.

Посещението на Меркел е забележително, като се отчете,  че тя контролираше  политиката, която доведе  до огромен наплив на  мигранти в Германия. Ново социологическо проучване показва, че две трети от германците смятат, че тя не трябва да бъде преизбрана през 2017 г.

Докато медиите обикновено наричат ​​Bilderberg Group просто „говорилня“, без реална власт, има безброй примери за това, че групата, оказва свое  влияние върху световните дела.

През 2010 г. генералният секретар на НАТО и бивш член на Билдербергите  Вили Клаас призна, че участниците в конференцията са  упълномощени да прилагат решения, които се формулират по време на годишната среща на сбирката. Ако това е така, то тогава е против законите на много страни, които забраняват на политиците тайно да се намират под влиянието на чужди агенти.

През 2009 г. председателят на Билдербергския клуб  Етиен Давиньон дори се похвали, че еврото като единна валута, е творение на Билдербергите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *