Daily Mail: Атомните бомби на Хитлер заплашват Европа с втори Чернобил

Германски пенсионер е намерил в планините на Тюрингия атомни  бомби на Хитлер, които  заплашват Европа с ядрена катастрофа,  пише Daily Mail.

Бившият  инженер-механик Петер Лор е  сигурен, че е намерил в планински тунел, изкопан от нацистите към края на войната, атомни бомби. При това Лор предупреждава, че скоро ще започне разпадането на ядрените материали, което ще предизвика  ядрена катастрофа в Европа, подобна на тази в  Чернобил.

Седемдесетгодишният пенсионер от Германия Петер Лор казва, че е намерил пет големи метални предмети в планински тунел, изкопан от нацистите в долината Йонас  в Тюрингия. Според Лор, най-малко две от находките са  атомни бомби.

Бившият машинен инженер няма съмнение, че е намерил оръжия за масово унищожение, създадени от нацистите в края на Втората световна война. Формата на намерените  обекти в  планинските тунели, според Лор, съвпада с очертанията на атомна бомба.

Инженерът предупреждава, че опасната находка може да доведе до ядрена катастрофа.

„Тези метални предмети са лежали тук 71 години. В един момент ще започне  разпад на ядрените материали и тогава ни очаква втори Чернобил „, – предупреждава Лор.

Към края на  Втората световна война планинската долина Йонас, където пенсионерът е  направил откритието си, е превърната в площадка за изграждане на тайни военни съоръжения, пише  Daily Mail. Да копаят планински тунели в района са принудени хиляди затворници от концентрационните лагери. Предназначението на тези тунели е неизвестно.

Въпреки че строителството не е завършено, системата от  подземни тунели се простира  в продължение на много мили, в тях има и пещери, бункери и складови клетки. Както се предполага,  мрежата от подземни тунели е проектирана, за да се превърне в крепост за лидерите на Третия райх.

През април 1945 г. долината Йонас е освободена от американски войници. Оттогава всички нацистки документи, отнасящи се до тюрингския град Ohrdruf са засекретени от американците за период от най-малко 100 години.

Слуховете за атомните бомби в тези места се появяват не за първи път, пише британският вестник. Миналата година в документалната програма „В търсене на атомната бомба на Хитлер“ бяха показани откъси от докладите за разпит на учени от Третия райх и показанията на свидетели, според които нацистите са били близко  до създаване на оръжия за масово унищожение.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3594579/Engineer-claims-Adolf-Hitler-s-secret-NUCLEAR-BOMBS-German-cave-warns-decay-Chernobyl-hands.html#ixzz48yRcdIYl

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *