Хербицидът глифозат, който предизвиква РАК, е открит в урината на 93% от американците

В Европа цифрите са подобни, пише healthimpactnews.com.

Detox Project  в сътрудничество с Лабораторията на Калифорнийския университет в Сан Франциско, е открил присъствието на глифозат, най-използвания хербицид в света, в урината на 93% от американците в уникален тест, който започва през 2015 г..

В съобщението , публикувано на уебсайта на проекта, пише:

Хербицидът  Глифозат е маркиран като „вероятен канцероген за човека“ от  агенция IARC на  Световната здравна организация   през 2015 г. В момента, в рамките на мащабен  тест е открито, че той се среща  навсякъде в Америка. Съдържащите глифозат  хербициди се продават на  пазара под търговската  марка на  Монсанто “ Roundup „.

В уникален публичен тест, проведен в лабораторията  в Университета на Калифорния в Сан Франциско (UCSF), глифозат е открит в 93% от пробите от урина по време на фазата на ранното тестване през 2015 г. Глифозат е установен със средно ниво от  3,096 милиардни части. Децата са били с  най-високите нива,  средно 3.586.

Глифозат се свързва с рак от  Световната здравна организация, и след откриването му в повечето храни са заведените дела срещу производителите.

Този проблем съществува не само в САЩ, а  както се казва в доклада, е глобален проблем. Цифрите за  Европа са сходни.

Кой използва този смъртоносен хербицид? Отговорът е ясен – това са селскостопански фирми, които зареждат със  своите продукти  супермаркети и фабрики за преработка.

И пред съвременния човек стои   сериозен проблем – да  намери продукти, които не съдържат този опасен хербицид.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *