Ноам Чомски : САЩ и Русия са на „три минути“ от ядрената война

Aмериканският политолог и философ Ноам Чомски предвижда ядрена война между САЩ и Русия, която може да изтрие човечеството от лицето на Земята.

В ефира на телевизионната програма Democracy Now философът заяви преди един ден, че САЩ са само на няколко минути от ядрената война. Напрежението между Москва и Вашингтон е довело до факта, че „Часовникът на Страшния съд“ е спрял на  23,57 ч. Според Чомски до   началото на катастрофата  остават символичните  три минути.

„САЩ се активизират, страната е увеличила бюджета си за отбрана четири пъти. Русия прави същото. Те са постоянно на ръба на сблъсъка, самолетите им  се приближават един до друг на опасно разстояние, „- казва Чомски. Политическият анализатор също така припомня и за  маневрите на американските войски до руската граница.

По-рано  сценарий за  ядрена война между САЩ и Русия разработиха в „Би Би Си“ – журналистите заснеха филм, в който руските войски нахлуват Латвия, което в крайна сметка води до използване на ядрени оръжия от САЩ.

Related Posts

One thought on “Ноам Чомски : САЩ и Русия са на „три минути“ от ядрената война

  1. Питането е не дали, а кога ще започне ТСВ. И целта не е мерене на оръжието, не е геополитическо влияние, а нещо съвсем друго. Целта е наистина сериозно намаление на населението на планетата и създаване на нов човешки вид /от вида Паракас/Перу/. причините са много: 1. Свръх население; 2. Изчерпани природни ресурси; 3. Получаване право на космическа раса – пътувания и колонизиране; 3. Контрол на климата на планетата и промяна климата на други планети;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *