Заблуден във времето: Странната история на Рудолф Фенц, който попада от 1876 г. в … 1950 г.

Понякога стрелките на часовника щракват, и …

Уви, много тъжна съдба: буквално няколко минути след като непознат мъж, който не отговаря по външен вид и облекло на тази епоха, е забелязан за първи път, той, за съжаление, е  ударен от кола и починал. Ето защо не успял да разкаже нищо … Но  фактът за мистериозното  пътешествие от 1876 г. в  1950 г. днес не се оспорва дори и от най-суровите скептици.

През 1950 г., на Таймс Скуеър в Ню Йорк се появява човек с тесни бакенбарди и облечен в стила на Викторианската епоха. Според очевидци, той бил много уплашен и напълно объркан. След 2 минути се случва  фатално събитие: сякаш неразбирайки  какво го заплашва, той се приближава към  една кола – и бива   убит. Смъртта му е мигновена.

В моргата от  джобовете на мъжа са извадени  следните  предмети:

– Бирен жетон за  5 цента с името на бар, който е непознат  дори и на най-старите жители на района;
– Сметка за обслужване на кон и почистване на екипажа, издадена от конюшня, намираща се на  Лексингтън Авеню, но която не била записана в нито един указател;
– Около $ 70 в стари доларови банкноти;
– Визитка с  името  Рудолф Фенц, според която той живее на Пето авеню в Ню Йорк;
– Писмо, изпратено на  същия адрес през юни 1876 г. от  Филаделфия;

Нито един от тези предмети не е имал   признаци на стареене или окисляване.

Капитан Хъбърт Рим от отдела за търсене на изчезнали хора  се опитал  с помощта на тези данни да  идентифицира непознатия мъж. На посочения във визитката адрес се намирала фирма, но името на Фенц не било познато на собственика.

Разследването установило следното:

На  посочения адрес на визитната картичка  на 5th Avenue се намира търговско предприятие, но името на Рудолф Фенц на тогавашния собственик не е познато. Фенц не фигурирал и в адресната книга на града, а  пръстовите му  отпечатъци липсват в базата с данни. Никой не е съобщавал за изчезването на този човек.

Рим продължава да разследва и в крайна сметка намерил някой си Рудолф Фенц- младши  в телефонен указател от  1939 г. Рим разпитал жители на този адрес и  установил, че тука наистина някога е живял Рудолф Фенц, на 60 години, който работел наблизо. След пенсионирането си през 1940 г., той се премества на друго място.

Следователят установил, че Фенц мистериозно изчезва през 1876 г., когато е  на 29 години.

Рим издирва адреса на  предполагаемия Фенц, обаче, той починал  пет години преди инцидента, но жена му била все още жива и живеела във Флорида. Следователят се  свързва с нея и установява, че бащата на мъжа и мистериозно изчезва през 1876 г. , когато е на  29 години. Той излязъл за вечерна разходка и повече не се върнал никога.

За известно време се е смятало, че тази история може да е  плод на художествена измислица – разказ  от Робърт Хайнлайн или Джак Фини.

Но  през 2007 г. учен, работещ в новинарския  архив на Берлин, намира новинарска статия от април 1951 г., в която се споменава същата тази история. Тази статия е отпечатана 5 месеца преди да се появи разказа на  Джак Фини, който описва подобни събития. В  статията освен това се споменава, че няколко  изследователи са открили доказателства за съществуването на Рудолф Фенц, както и че са потвърдили факта на неговото изчезване през 1876 г., когато е на  29 години.

За съжаление, ние можем само да гадаем какъв е бил този  механизъм, с който Фенц е попаднал от 1876 г. в 1950 г. и се е преместил със  74 години напред …

 

 

Джон Tайтър – „Пътешественикът във времето“ – се завърна и заедно с новата организация „12 маймуни“ ще се опитат да спасят света! Част 1. (видео)

„Аз се върнах за да спася Вас и Нас“ Светът е застанал на ръба! И много странни неща започват да се случват в този свят! Но нека започнем от самото… Continue reading „Джон Tайтър – „Пътешественикът във времето“ – се завърна и заедно с новата организация „12 маймуни“ ще се опитат да спасят света! Част 1. (видео)“

Готов е математическият прототип на Машината на времето! Предстои самото пътуване във времето!

„Хората смятат, че пътуването във времето е само фантастика. Но математически това е напълно възможно“, казва Дейвид Цанг, астрофизик в университета в Мериленд. Според учените, техният модел – е някакъв… Continue reading „Готов е математическият прототип на Машината на времето! Предстои самото пътуване във времето!“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *