Съдия в ЮАР определи изнасилването като част от културата на чернокожите

Белокожата съдийка във  Върховния съд на ЮАР  Мейбъл Джансен (на снимката) по време на разговор във  Facebook, е нарекла  изнасилването  неразделна част от културата на чернокожото население на страната. Кореспонденцията е от  2015 г., но стана  известна във вторник, 10 май съобщава The Independent.

Снимки от екрана, чието авторство се приписва на Джансен, са публикувани от гражданската активистка Джилиън Шут.

„В тяхната култура жената е  необходима само за да им достави удоволствие. Съгласие на жената не е необходимо. Знаеш ли, аз не съм  срещала  чернокожо  момиче, което да не е изнасилено на около  дванадесет години. Аз съм абсолютно сериозна. Майките са с толкова промити мозъци, че те казват на дъщерите си, че това е право на  бащата – да бъде първият „, – отбелязва Джансен.

„Да, и убийството – не е нещо необичайно. Групово изнасилване на деца, дъщери и майки – е приятно прекарване на времето. Не, Джилиън, фактите – не са това, което казват либералите, „- се казва в съобщението.

Според активистката тя решила да публикува  кореспонденцията защото е възмутена, че такива расистки възгледи изразява съдия във Върховния съд. Джансен от своя страна заяви, че думите й са били извадени от контекста и са написани в частна кореспонденция с цел да помогне. Активистката за човешките права твърди, че кореспонденцията е била  публична.

Делото за  скандалните записи ще бъде предадено на съдебната комисия по етика.

South African judge sparks racism row for claiming ‘rape is part of black culture’

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *