Сънищата са част от нашата реалност!

Преди няколко години, в резултат на проучвания, проведени от Johns Hopkins University (САЩ), стана ясно, че интуицията на бременни жени по отношение на пола на детето не е сгрешила в 70% от случаите. А  сънищата на бременни жени, свързани с пола на бъдещото дете, се оказали верни в 100% от случаите!

Сънищата дават на човек информацията, която вече  се намира някъде в дълбините на подсъзнанието му. Те често изтъкват това, което е необходимо на този човек за да расте, да постигне психологическа хармония, здрави отношения с други хора, и така нататък. Те помагат да се избере правилния път и напомнят  за недовършена работа. Сънищата са истински фабрики за производство на смисъл. И никога не лъжат.

Писателят Том Робинс казва, че сънищата не се сбъдват – те са част от нашата реалност. И когато говорим за сбъднали се сънища, обикновено имаме пред реализацията на нашите амбиции или желания.

Сънят е пряко свързан с момента на събуждане. Когато се пука „балона“ на съня ни, ние за миг получаваме поглед върху собственото си подсъзнание и изваждаме от там някои изображения, свързани с това, какви трябва да бъдем. Изглежда, че мозъкът ни непрекъснато работи по реализацията на нашия потенциал ден и нощ.

Има неща, които не могат да се видят през деня и при ярка светлина – звездите, например. За да се видят някои неща е необходима тъмнина. Ние можем да си блъскаме главата по решението на проблем дълго време, а след това то идва в съня ни – на сребърен поднос. Оказва се, че да се опитваме да решим проблема, без информацията, която се съхранява в нашите сънища  – това е все едно съдия  да издаде присъда, без да обръща внимание на половината от фактите по делото.

Много от нашите сънища са достойни да се нарекат „шедьоври на метафоричната комуникация.“ Веднъж , например, сънувах, че получавам дебела пачка със стодоларови банкноти, и след това открих измама – само първата банкнота беше истинска. В друг сън загубих портфейла си с всичките си документи. В трети шефът ми ме покани на екстравагантен купон на басейна в имението си, но басейнът беше празен.

Смисълът на всички тези сънища ми бе съвсем ясен.

Сънищата носят реална информация, реални импулси, реални емоции. И ако ги игнорирате, последствията ще бъдат също така реални.

В Малайзия живее народността санои, където съществува истински култ към съня. Всяка сутрин тези хора се събират, за да каже всеки на другите това, което е сънувал през нощта, за да обсъдят значението на тези сънища.

Всички важни решения се вземат при отчитане на сънищата. Сенои вярват, че когато нещо или някой преследва човек в съня му, то това е по-скоро съюзник, отколкото враг. Ето защо, ние не трябва да бягаме, а да се обърнем с лице към преследвача и да разберем защо ни преследва, какво иска да каже /предупреди /напомни.

И, между другото, сенои въобще не знаят какво е депресия, невроза или психоза.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *