Филми за края на света, които може да сте пропуснали

Филмите  за края на света, или за това, какво ще се случи след някаква  глобална катастрофа, се радват на голям успех и всички знаем защо. Тук сме събрали тези апокалиптични ленти, които наистина са забележителни. Ако сте фен на жанра и сте пропуснали някой от тях –  вижте.

How I Live Now,  2013

1

Това е трогателна любовна история на фона на Трета световна война.

Blindness, 2008

2

Огромен мегаполис е обхванат от  епидемия от слепота. Зряща по някаква странна причина остава само една жена.

Carriers,  2008

3

Четирима приятели се опитват да избягат от изключително заразна инфекция, от която хората умират в голяма агония. За да направят това, те не трябва да се спират.

The Road,  2009

4

Този филм е заснет по  романа на Кормак Маккарти, носител на наградата Пулицър. Оцелелите след глобална катастрофа  хора са разделени на канибали и техните жертви. Баща и син се скитат по пътя, надявайки се да оцелеят и да стигнат до топло и безопасно място.

Seeking a Friend for the End of the World 

5

Само след няколко  часа в  Земята ще се вреже  огромен астероид, кокто ще унищожи всички живи същества. Главният герой тръгва да  търси училищната си  любов за да прекара с нея оставащото  време.

Pontypool ,  2008

6

Журналистите в  една малка радиостанция наблюдават как  мистериозен вирус се разпространява бързо, превръщайки  хората в обезумяла  тълпа и е все по-близо тях.

Children of Men,  2006

7
Въпреки своя солиден бюджет и отлична актьорска игра, този филм не постига  голям успех. Независимо от това, по наше мнение, той трябва да се гледа. Действието се развива през 2028 г. и по това време хората вече 18 години страдат от безплодие. Човечеството е застрашено от изчезване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *