Gazeta Wyborcza: Вместо хибридна война Русия скоро ще нанесе открит удар

„Според канадското разузнаване  Русия в последно време  превъоръжава   армията си в огромни мащаби. Модернизират се конвенционалните единици на  въоръжените сили. Правителството се готви за война, „- пишат анализатори, цитирани от  Gazeta Wyborcza.

В  104-страничния доклад на канадската разузнавателна служба се анализират последните промени във вътрешната и външната политика на Русия. Според авторите, позицията на Владимир Путин в страната все още не заплашена, и, най-вероятно, той ще продължи да следва експанзионистичната си политика, опитвайки се да се разшири сферата си на влияние в чужбина, разказва полското издание.

В доклада се описват подробно възможните сценарии и с  висока вероятност се  изключва откриването на нов фронт на така наречената хибридна война, която провежда  Русия в Крим и Източна Украйна.

Анализаторите от канадското разузнаване очакват, че Москва ще отвори нов военен фронт, без да се опитва да се прикрива  и да  бяга  от отговорност, какъвто беше случаят в Украйна.

Заключенията, произтичащи от доклада на канадската разузнавателна служба зад Атлантическия океан са синхронизирани с решителната позиция на Отава срещу руската агресия. Канада наскоро реши да изпрати 4 000 войници в страните от Източна и Централна Европа. Те ще бъдат част от така наречените сили на източния фланг на НАТО, които ще бъдат в състояние да отвърнат на удар в случай на нападение от страна на руската армия, обяснява Gazeta Wyborcza.

Канадците също така твърдят, че руснаците нямат желание за  мирно сътрудничество с Европа и Северна Америка. В същото време, подчертават те,  икономическите санкции срещу Москва все още не са дали никакъв резултат в промяна  на посоката на руската политика спрямо Запада, обобщава полското издание.

wyborcza.pl

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *