Google предсказва зашеметяваща победа на привържениците на изхода на Великобритания от ЕС

Въз основа на трафика на търсачката трафик може да се заключи, че от 326 местни окръзи, 315 благоприятстват изхода и само 11 са за запазване на статута член на ЕС, пише investmentwatchblog.com.

Google, която не е поддръжник на популизма – прогнозира категорична победа на привържениците на Brexit на референдума във Великобритания – може би най-важното гласуване в историята на Европа.

Google прави прогнозата си въз основа на данни за трафика от търсачката между 31 май и 7 юни. Резултатите показват, че от 326 местни окръга във Великобритания, за излизане са 315, а за оставане в ЕС са само 11.

Новата прогноза от Google дойде само няколко часа, след като ново проучване на YouGov даде на привържениците на напускането 7 процента предимство пред тези, които искат Великобритания да остане в ЕС – 46 на 39%. Това е най-голямата разлика от началото на кампанията за референдума за ЕС.

В навечерието Daily Mail, вторият най-голям вестник в Англия, одобри излизането на страната от ЕС.

Тяхното смело заглавие гласи:
„Лъжи, алчен елит. Или голямо бъдеще отвъд опустошената, умираща Европа … Ако вярвате в Обединеното кралство, гласувайте за изход.“

Интересното е, че в мащабно онлайн проучване сред 219 000 човека, ресурсът е открит и за потребителите извън Великобритания, 90% са гласували за излизане, и само 10% са гласували за оставане.

Според „Експрес“:

„… Оказва се, че британците отхвърлят тактиката на сплашване на Дейвид Камерън -“ Проекта Страх“, с който той се надяваше да сплаши избирателите за да остане страната в ЕС“.
Например, премиерът Камерън миналата седмица предупреди, че Англия, след гласуване за Brexit, може да не е в състояние да си позволи да продължава да плаща пенсии. Напълно жалък политически гамбит.

Джон Милс, председател на кампанията Labour Leave иронично отговори:
„Британската общественост сега започва да разбира доколко престоят в ЕС е лош за работниците и техните семейства.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *