Ловът на хора ще бъде популярна игра в близко бъдеще

Експерти в областта на социологията, туризма и развлеченията рисуват доста мрачна картина на не толкова далечното бъдеще. Според тях, през следващите сто години ловът на хора,  показван засега само в научно-фантастични филми,  може да се превърне в реалност. Жестоките игри ще са на мода сред богатите и управляващата класа.

Журналистите цитират проучване, проведено от Даниел Райт, старши лектор на Департамента по туризъм към британския университет в  Централен Ланкашир. Социологът смята, че до 2100 г., икономиката и околната среда в повечето страни по света ще са в много лошо състояние, което ще направи разликата между бедни и богати огромна.

В същото време много страни от третия свят ще страдат от пренаселеността и неспособността да изхранят по-голямата част от хората, които живеят в тях. Тези неблагоприятни условия ще предизвикат нов вид спорт за най-богатите хора на планетата –  лов на  хора. Ще бъдат отстрелвани  жителите на бедните страни, а такива тренировки  ще бъдат обикновено забавление за милиардерите, както и средство за укрепване на екипния дух на служителите на големи корпорации.

И ако през 2100 г. ловът на хора все още се пази в тайна,  оставайки привилегия на елита,  след още  сто години отстрелът на бедняци ще се превърна в шоу за всички, желаещи да  гледат подобни зверства.

Според Райт, хората винаги са били привличани от жестокостта. Това се вижда от популярността на публичните екзекуции в средновековието, а сега това е т.н. „мрачен  туризъм“ в   бивши лагери на смъртта, музеи и места на серийни убийства.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *