Песимистично: Съществуват поне трилион цивилизации

Ново изследване убедително доказва, че извънземни са съществували в миналото, и вероятно  съществуват и в момента, пише yournewswire.com.

Адам Франк, професор по астрофизика в Университета в Рочестър и астрономът Уудръф Съливан заявиха, че има математически доказателства за съществуването на извънземни някъде в миналото в нашата галактика.

Франк казва, че откриването на планети и звезди сега е по-лесно за хората, отколкото когато и да било, така че ние имаме начин да получим истинска представа за космическите галактики повече от всякога. Това означава, че „междузвездната комуникация“ или способността да се общува с извънземни, зависи от това колко са извънземните цивилизации.

Ето и математика: Учените са установили, че за всяка звезда е вероятно да има най-малко една планета; ние знаем колко звезди се раждат всяка година, и знаем, че на 20 до 25% от всички планети може да има живота.

Това улеснява задачата на Франк и Уудръф да определят дали Земята е единствената технологична цивилизация в галактиката.

Тяхната теорема гласи, че това не е така. Както казва Франк, други технологични цивилизации, без никакво съмнение, са съществували в миналото.

„Според нас, дори и да сте твърде песимистично настроение, трилион цивилизации са могли да се появят в течение на космическата история,“ – казва той.

Трилион видове извънземни? За това със сигурност си заслужава да се създаде сериал за „Древните извънземни“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *