Сензационно от Елон Мъск: „Надявам се, че всички ние живеем в симулатор“ (видео)

Ръководителят на Tesla е сигурен, че реалността е симулатор, създаден от хората на бъдещето.

Световноизвестният предприемач и изобретател, ръководителят на Tesla и SpaceX Елон Мъск вярва, че човечеството има само две възможности: или ще създадем виртуален свят в бъдеще, или вече сме персонажи в нечия симулация. При това развиваща се цивилизацията, каза той, не може да не създаде такава реалност.

Елон Мъск е уверен, че да спре този прогрес може само гибел на цивилизацията от глобален катаклизъм.

„Ето защо, може да бъде дори по-добре за нас, ако се окаже, че това, което ние приемаме за реалност – вече е симулация, създадена от друга раса или хора от бъдещето“, – каза той по време на Code Conference – една от главните трибуни на американските ИТ лидери.

Мъск е сигурен, че нашите потомци ще бъдат в състояние да създават симулации на живот на други цивилизации.

Като аргумент Елон Мъск дава пример с бързото развитие на технологиите, свързани с видеоигрите, виртуалната реалност и изкуствения интелект, с които в най-близко бъдеще ще бъде възможно да се симулира такъв свят около нас, който да е неразличим от истинския.

Бизнесменът подчерта, че само за 40 години ние сме преминали от примитивните аркади Pong към мултиплеър онлайн игри с милиони потребители и фотореалистична графика. Светът като цяло е на ръба на VR-технологии за пълно потапяне във виртуална среда.

Ръководителят на Tesla е сигурен, че в случай на дори и най-незначителен прогрес „игрите ще станат неразличими от действителността“, и като се има предвид това, че рано или късно на тях ще се игрaе на всякакви устройство, шансовете, че ние живеем в „истинска“ реалност, са едно към милиард.

В същото време той подчерта, че непрекъснатият напредък не съдържа в себе си негативен контекст.

„Ако цивилизация престане да се усъвършенства, това може да се дължи на някакво катастрофално събитие, което води до нейното унищожение. Или ние ще започнем да създаваме симулации, които са неразличими от реалността, или цивилизация ще престане да съществува.“, – обясни Елон Мъск.

В изявлението си предприемачът също така каза, че колонизирането на Марс от хора е по-близо, отколкото изглежда. Той е уверен , че от 2018 на всеки 26 месеца Dragon V2 ще лети до Марс.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *