Шок: Роботите се сношават чрез Wi -Fi и после си правят дете с 3D принтер (видео)

Учените, участващи в проекта на Свободния университет в Амстердам „Robot Baby“, са измислили начин роботите да встъпват в „сексуални отношения“ и дори да предават своя ДНК код на потомството.

Може би историята звучи неправдоподобно и  си мислите, че е научна фантастика, но не е, учените са направили това още през февруари: „Два робота – родители се срещнали с най-сериозни намерения и в резултат се родило бебе-робот!“

Ето какво пише «Daily Mail» за това:

„Това им позволява да „развиват телата си в процеса на еволюция“, за да може следващото поколение да има по-развити физически и поведенчески характеристики. В хода на еволюционното си развитие, твърдят учените, роботите могат да станат по-подходящи за използване в непозната среда, която може да бъде опасна за хората, като дълбоководни залежи на природни ресурси или дори други планети.

„Имаме двама роботи, които се срещат и влизат в контакт, и точно както в животинския свят, това води до раждането на дете“, казва професорът от Свободния университет в Амстердам Gutsti Eyben във видео, обясняващо идеята на учените.

Роботите живеят, работят и се размножават в специално съоръжение, наречено „Арена“, създадено от изследователите, където те могат да си намерят подходящ партньор за „чифтосване“.

Учените разказват, че роботите се „обучават“ със специална мотивационна програма, която ги насочва към червен светлинен източник на арената. Там те могат да влизат в комуникация и, в крайна сметка, да се „чифтосват“ с други роботи, които също са намерили пътя към червената светлина.

„Ако те се оценят положително, изпращат своите геноми чрез WiFi мрежа“, обяснява един от изследователите. „След това сексуалният механизъм за полово размножение създава нов геном, който се изпраща в 3D принтер за производство на нови компоненти.“

Видео: Проектът „Robot Baby“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *