В подсъзнанието има информация за всяко събитие във Вселената

Представете си една  клетка в организма. Тя не може да види целия организъм. Но тя съдържа информация за целия организъм. Тя е кодирана на  генетично ниво. Човекът – това е същата такава  клетка във Вселената. В подсъзнанието му се съхранява цялата информация за миналото, настоящето и дори бъдещето на Вселената.

Колкото по-голяма чистота на мислите има  човек, толкова повече способности притежава, а Вселената му дава достъп до повече познания.

Това може да се изрази и така:  колкото по-малко агресия има в душата ви, в подсъзнанието ви, толкова по-приятен и по-интересен е  вашият живот и толкова повече  здраве и способности притежавате. Да промените себе си – това е преди всичко да се отървете от агресивните си мисли и емоции, свързани с гордостта.

Хората създават сами своите болести, и следователно само те  могат да се избавят от тях,  отстранявайки  причините. И причините за тези болести са в нас самите, а не идват отвън. И те са :

а) липса на разбиране на целите и смисъл на живота ви;
б) липса на разбиране и неспазване на законите на Вселената;
в) наличие  в подсъзнанието и съзнанието на разрушителни, агресивни мисли, чувства и емоции.

Болестта – това е сигнал за нарушено равновесие и липса на  хармония с Вселената. Затова се отнасяйте към  болестта си с уважение; приемете своето заболяване. Заболяването – това е външното отражение на нашите разрушителни мисли, нашето поведение и нашите намерения. Това е  подсъзнателна защита на нас самите от нашето собствено  деструктивно поведение или мисли. Болният човек е човек, който има  болно виждане за света. Следователно, за да се излекува заболяването, е необходимо да се промени неговото мислене.

Хората са свикнали на такъв стереотип на мислене, според който заболяването – е враг, и с него  трябва да се води борба с всякакви средства, независимо от последствията. Но да се борим с болестта – това означава да се борим със себе си. Затова я приемете и по този начин се откажете  от борбата с нея. Всяка сила във Вселената може да се използва по позитивен и конструктивен начин. А вашата болест –  е точно такава сила. Използвайте я  като инструмент за самостоятелно развитие.

Атеросклероза
Повишени нива на холестерол в кръвта –  това е  запушване на каналите, през които получавате удоволствие. И не употребата на мазна храна е на първо място сред  причините за това заболяване. Тъй като е доказано, че ако холестеролът не идва отвън в организма, той започва да произвежда свой вътрешен (ендогенен) холестерол. Причината не е в храната, както повече хора си мислят, а  в дефицита на радост. Научете се да бъдете щастливи – и вашите съдове ще бъдат изчистени! Метаболизмът зависи от емоционалното ни състояние.

Хипертония
Кръвното налягане  отразява степента и естеството на активността на човека връзката му с различни  събития, препятствията в  живота.
Смятам, че хипертонията не е болест. Това е  специфична реакция на определени събития в живота.
Високо кръвно имат  хората, които дълъг период от време преживяват вътрешно напрежение и съпротивление, генерирани от всякакви страхове, недоверие, нежелание да приемат тази или онази ситуация.

Хипертонията по-често поразява мъжете, тъй като те са свикнали да потискат истинските си чувства. Зад външно хладнокръвие скриват агресивни мисли.

Тромбози
Причините за възникване на болестта са очевидни. Нашата кръв е постоянно в движение, постоянно тече. И ако спрем  развитието си, придържайки се към някакви догми и принципите, кръвта може да се сгъсти и да спре.
При това заболяване е важно да се определят границите на отношението към света и да се  разширят. Задайте си този въпрос: „В коя област на живота си имам нужда от по-нататъшно развитие?“

Астма
Силен страх от живота, недоверие към живота,  води до спазъм на дихателните пътища.

Гърло

То символизира способността ни да се застъпваме  за себе си, да помолим за това, което искаме. Състоянието на  гърлото отразява състоянието на отношенията ни с хората. Ако имате чудесни отношения с близките –  гърлото ви винаги ще бъде здраво.

Нос

Той символизира чувството ни за собствено достойнство, признаване на себе си като личност, своята  уникалност и стойност.
Нека си припомним популярните изрази: „Вирнал си е  носа“, както и Пъха си носа „навсякъде“.
За да разберете по-добре тази тема,  прочетете  „Сирано дьо Бержерак“ и „Нос“.

Запушен нос
Запушен нос – непризнаване на собствената  ценност.

Рани по устните и вътре в устата, стоматит, херпес.
Болестите на  устата показват, че се отнасяте високомерно към някой. В подсъзнанието ви са скрити „токсични“ и „язвителни“ думи, обвинения, и устните ви ги спират. Или в подсъзнанието ви са натрупани горчиви и гневни мисли, които остават неизречени.

Панкреас
Той символизира „сладостта“ на живота, способността да се радваме на живота.

Черва

Символизират  усвояването на нови идеи и мисли, както и способността да се отървете от всичко старо и ненужно.

Запек
Той  представлява нежеланието да се разделите с остарели мисли. Вие сте заседнали в миналото. Вярвате в ограниченията и нуждата, и затова подсъзнателно се страхувате да се откажете от нещо в живота, защото не сте сигурни с какво ще  компенсирате тази загуба.
Вие се придържат към старите, болезнените спомени от миналото.
Изхвърлете всички ненужни предмети от дома и пригответе място за нови. И в същото време  кажете на глас: „Аз се отървавам от старото и разчиствам пътя за новото!“
Понякога запекът отразява алчност за пари.

Метеоризъм (подуване на корема, газове)
Най-доброто средство срещу образуване на газове – спокойствие и последователност. Поставете си  цел. Активно създавайте събития и действайте. Но не се претоварвайте твърде много. Не се разпилявайте.

Анус, дебело черво

Символизират способността да се отървавате  от натрупаните проблеми, емоции, обиди.
Избавянето от старото трябва да става лесно, приятно и безболезнено.
От вас си тръгва точно това, което пречи и затруднява  самостоятелното ви развитие. Не се вкопчвате в  старото.

Бъбреци
Символизират способността да се отърваваме от това, което може да „отрови“  живота ни. Бъбреците почистват  кръвта от токсини.

Бъбречни заболявания
Бъбречни заболявания се получават при комбинация от такива емоции, като критика и осъждане, гняв и ярост, негодувание и омраза със силно  разочарование и чувство на неуспех. Такива хора си мислят, че те са вечните губещи, и всичко вършат неправилно. Те често изпитват чувство на позор.
Страхът от бъдещето, за финансовото им състояние, депресията и нежелание да живеят в този свят винаги се отразяват в бъбреците.

– Вашето заболяване  е резултат от нежеланието да живеете  в този свят, вие имате в подсъзнанието огромна за самоунищожение.
За да бъдат винаги здрави бъбреците ви е необходимо да  следи за чистотата на мислите си. Елиминирайте гнева от живота си. Спрете да се чувствате като жертва.

Фригидност, липса на оргазъм
Много често именно страхът е причината за фригидност. Страхове от различен вид: пред живота, пред мъжете,  пред бащата.

Мастит
Към  мастит водят прекомерен страх и безпокойство за  детето, буквално трескава грижовност. Вие мислите, че не можете да се справите.

По материали на : http://www.cirota.ru/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *