Впечатляващо: Британец отново „изобрети колелото“ (видео)

Какво би станало, ако колелата на колата могат да се въртят не само напред и назад, но също така и перпендикулярно на равнината си на движение? Това веднъж и завинаги ще промени процеса на паркиране.

Британският изобретател Уилям Лидярд въплъщава тази невероятна идея в живота и я демонстрира с истинска кола. Опити да се създаде нещо подобно  е имало и в миналото, но уникалността на това конкретно изобретение е, че колата не се нуждае от някакви  значителни промени, за да се инсталират такива колелета.

Изобретателят е нарекъл изобретението си в в своя чест – „Колелата на Лидярд“. Достатъчно е автомобилът само да бъде „преобут“ в тях, за да се наслаждавате на всичките им предимства. Те са подходящи за всякакви климатични условия, пътна настилка и имат всички характеристики на традиционните автомобилни колела. Както ще видите във видеото по-долу – това е само ранен прототип на изобретението, но Уилям е уверен, че от неговия проект може да се заинтересуват такива големи компании като Goodyear или Honda.

С тези колела автомобилът лесно се върти на място около оста си, „рулира“ наляво и надясно, сякаш е във видео игра, и като цяло се държи много изненадващо.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *