15 брилянтни цитати на д-р Комаровски за възпитанието на децата

Д-р Комаровски – е здравомислещ  лекар и голям  професионалист, специалист в областта на педиатрията. Неговите съвети, които той публикува в своя блог, говори за тях по телевизията, помaгат на милиони хора. Faktrum смята, че те ще бъдат полезни за вас.

1. Осигуряване на психичното благополучие на майката, която се грижи за детето,  е  основната задача на баща си. Именно бащата трябва да се разправя и с роднини и съседи.

2. Щастливото дете   е  преди всичко  здраво дете и едва след това  можещо да чете и да свири на цигулка.

3. Същността и  идеологията на пелените за еднократна употреба са следните: памперсът не е нужен на детето! Памперсът е нужен на майката на детето!

4. Нито количеството,  нито качеството на педиатрите не могат да решат  здравните проблеми на децата. И  не могат, най-вероятно, защото това  здраве  много повече зависи от мама и татко, отколкото от всички педиатри взети заедно.

5. Лично аз, когато аз се обръщат към мен родители на често боледуващи деца,  почти винаги ги съветвам да си вземат куче. Защото кучето е  истинска причина да се заставят възрастните 2 пъти на ден да излизат с детето на разходка.

6. 100% от възрастните  знаят как се  правят бебета, но 99.9% не знаят  след това какво да правят с децата.

7. Щастливо  дете, това е дете, което има и мама и татко, намиращи  време не само да обичат  това дете, но и да се обичат един друг.

8. Детето не дължи нищо на никой.

9. Ако детето ви цяла година боледува, не се  разхожда и е страдало, едно  пътуване до вилата (село на 30 км от града, гора, река) може да бъде много по-полезно, отколкото почивка на брега на Средиземно море, дори и в петзвезден хотел.

10. Имеанно такова трябва да бъде нормалното дете – слабо  и активно.

11. Аз съм сигурен: по-голямата част от децата се раждат  здрави, но ги  лишават от здраве … родители и медици.

12. Появилото се на света бебе (човешко дете) – е същият биологичен обект като вълче, прасе или мече. Ето защо най-важната задача в  началния етап на живота е  да не  изгуби биологическото, с цел след това да има възможност да се развива социално.

13. Основното нещо – това е щастие и здраве за семейството. Семейството не трябва да живее с интересите на  на детето , а с интересите на  семейството. Не мога да си представя, че детето ми е получило шоколад и   не го е разделило на три части.

14. Най-важното: ти не си  център на вселената. Ние, семейството – това е центърът на Вселената.

15. Добрите хора винаги се държат добре с всички. Споделете добрина: настроение, храна, вещи. Не хленчете.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *