Богаташите призоваха елита да се обедини и да смачка „боклуците“

Най-популярният в  САЩ член на Съвета по международни  отношения и възпитаник на елитния Харвард  – Джеймс Трауб (на снимката), написа за  Foreign Policy скандална бележка.

В нея той призовава „глобалния елит“ да се обедини срещу всякаква „паплач“ и да смаже работническата класа и по-възрастните избиратели, така че те да не си мислят да правят  всякакви „Брекзити“ и да не гласуват за Тръмп.

Според Трауб „политическият елит е време да се изправи срещу разгневените  невежи маси, за да предотврати въстанието на хора, които вече направиха така, че  Великобритания да напусне  ЕС и са готови да  гласуват за Доналд Тръмп на изборите за президент на САЩ.“

„Перспективи  за стагнация в Европа, минимален ръст на  доходите в САЩ . Избирателите се изправят  срещу своите мрачни перспективи. Възрастните хора, чийто привичен  свят се разпада под натиска на мултикултурализма и притока на чужди езици, размахват  юмрук на политическите елити“, – цитира материала на Трауб на  страниците на FP  Infowars.

„В сегашната ситуация гражданите могат да преобърнат политическата картина в  САЩ, Великобритания и Европа с краката нагоре. Брекзитът  е пълно отрицание на интересите на банкерите и икономистите, ставайки пример за това как екстремизмът се превърна в тенденция.“ – казва Трауб.

„Политическите елити трябва да се обединят, за да се предпазят  от властта на националистите „- призовава свръхбогатият член на семейство, което е собственик на мрежата от елитни магазини Bloomingdale’s.

Ще припомним,  че наскоро за недопускането на „боклуците“ до  референдуми и гласуване писа  авторитетният вестник „Тaймс“. Статията се нарича „Референдумите не са начин за вземане на решения.“

„Откъде трябва да сме сигурни, че имаме достатъчно информация и данни за „да“ и „не“- веднага пита авторът. – Можем да използваме само инстинкта си за да  изберем на кого да се доверим, но инстинктите са недостатъчни за решения в  практическата политика“, – пишат авторите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *