„Добре дошли в хаоса! На Земята се случват много странни неща“ (видео)

Учени  предупреждават за „извънредна ситуация“ в глобалния климат поради промяната на струйните потоци. На планетата е настъпил „климатичен хаос“, казват те, съобщава independent.co.uk

Двама експерти в областта на околната среда, съобщиха за „извънредна ситуация“ в глобалния климат, тъй като е било установено, че струйните течения са преминали екватора, в резултат на което са настъпили „безпрецедентни“ промени в метеорологичните условия.

Робърт Скрайблер и изследователят Пол Бекуит от Университета на Отава предупредиха за „дестабилизиране на времето и настъпването на екстремни метеорологични условия“, като следствие от изместването на струйните потоци.

Други учени обаче отхвърлят теорията им, описвайки тяхната загриженост от това, че струйните потоци са пресекли екватора, като „пълна глупост.“

Скрайбле и Бекуит казват, че аномалиите най-вероятно възникват поради антропогенното изменение на климата, което е предизвикало промени в струйните потоци, забавило ги е и е създало големи вълни.

Скрайблер пише в своя блог: „Това е много странна картина на времето, тя е възникнала поради промените в климата. Случи се нещо, което не се случва в един нормален свят. Нещо, което ако продължи, може да доведе до  смесване на сезоните.

Блогърът обяснява, че бариерата между две струйни течения създава огромна пропаст между лятото и зимата. А  „смъртоносна зимата“ може да започне, ако тази бариера е подложена на ерозия, като  топлите изтичания мога да нахлуят в  „зимната“ зона на годината.

Той продължава: „Тъй като полюсите се нагряха поради антропогенни климатични промени, полусферичните струйни течения от средните ширини все повече и повече излизат от средните ширини. В резултат получавате такъв екстремен генератор, който дестабилизира времето и се смесват сезоните“.

В същото време Бекуит потвърди, че промените  навлизат в дълъг период на „климатичен безпредел“, който може да се окаже необратим.

Той казва: „Поведението на нашите климатични системи продължава  да се проявява  по нови и страшни начини, които ние никога не сме очаквали да видим по-рано.

„Добре дошли в климатичния хаос. Ние трябва да обявим глобална извънредна ситуация в областта на климата.“

„Поведението на реактивните потоци предполага масивни удари по [глобалната] система за снабдяване с храна и имат потенциал за мащабни геополитически вълнения. Сега в света се случват много странни неща.“

Непременно прочетете и това:

Хаос 2020: Глобален недостиг на храни, гладни бунтове, цената на продуктите скача с 400 % (видео)

Мозъчните тръстове Световното правителство и Федералната агенция за извънредни ситуации на САЩ (FEMA) обявиха за предстояща продоволствена катастрофа.

Знае се кои са страните сроковете за продоволствената криза.

Представители FEMA казват, че недостиг на храна ще има навсякъде около 2020 г., а цените на хранителните продукти ще се увеличат с 400%.>>>>

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *