Експеримент: Самотно момиченце на улицата в Тбилиси (видео)

„Представете си какво означава това за милиони деца, които хората отблъскват всеки ден“, – се казва във видеото на Детския фонд на ООН в Грузия, което предизвика широк отзвук и разгорещени дебати в социалните мрежи за безразличието на обществото към децата, които живеят и работят на улицата.

В клипа шестгодишното момиченце  Aнано първо излиза на улицата в Тбилиси с чисти хубави дрехи. Минувачите разпитват момичето за възрастта, как се казва и дали не се е загубило.

После на Анано и слагат грим на лицето, който създава впечатление за мръсотия, обличат и парцаливи дрехи и максимално я вкарват в  образа на „бездомник“. Реакцията на минувачите търпи радикална промяна. На стоящото само в средата на улицата малко момиче, никой не обръща внимание.

Подобна е реакцията по външния вид на чисто облечено момиче и в ресторанта. От Анано, в овехтели дрехи, хората се обръщат встрани. Някой крие чантата си, а един мъж кара сервитьора да я изведе. Анано, първо бавно се отдалечава, след това се затичва, плачейки на висок глас.

„Бяхме принудени да спрем експеримента, тъй като Aнано бе твърде разстроена, макар да и бяхме казали какво може да очаква“ – се казва в клипа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *