Как да възпитате вашата дъщеря като зла жена и лоша майка

Ако искате да усложните живота на дъщеря си, като направите бъдещия  й брак наистина катастрофален, следвайте следните съвети. И непременно ще успеете!

Хората казват: „Ако всички момичета са добри, тогава откъде се вземат лошите жени?“. Наистина, откъде идват те? Нека се опитаме да разберем.

Във всички времена момичетата са ориентирани  върху бъдещия  семеен живот и целенасочено в тях са възпитавани качества, необходими за всяка жена и майка. И въпреки че идеята за тези качества варира в зависимост от възрастта и принадлежността към конкретно съсловие, родителите са се придържали към едни и същи неща –  възпитаване на грамотни домакини, верни помощници на мъжете и майките, способни да предадат  собствените си знания и умения на децата си.

Пазителка на семейното огнище – това е  демоде

Днес много неща се  промениха:  жената може да се реализира и без брак, а и самият той, според резултатите от статистическите изследвания, се превръща в отживелица.

Това е теорията, практиката показва, че голяма част от младите жени мечтаят за тихо семейно щастие, но не знаят  как да го изградят. Мнозина жени  обвиняват мъжете в инфантилност,  незрялост и егоизъм, но не забелязват, доколко самите те са далече от идеала. Не забелязват, вероятно защото не се и стремят към този идеал. А  не се стремят защото така са възпитани.

Представителите на сегашното поколение не-идеални (да ги наречем така) жени поразително си приличат.  Как е възможно това? Как така  различните  семейства са възпитали не готови за семеен живот момичета, и то така, че да  имат общи черти? Тайна тук не съществува. Този подход към възпитанието е на повърхността и може лесно да бъде забелязан  от всички.

Вредни  съвети

Ако искате да усложните живота на дъщеря си, като направите бъдещия  й брак наистина рискован, следвайте следните съвети. И непременно ще успеете!

1. Внушете на дъщеря си, че ТЯ Е ПРИНЦЕСА

Качете я на трона на вашето възхищение и се прекланяйте пред нейните таланти. Хвалете я не за конкретни действия, а просто така – за физическите и качества, например, и  правете това колкото се може по-често. Постоянно сравнявайте дъщеря с другите деца и винаги – не в тяхна полза, така че да  засилите самочувствието и. Научете своята  принцеса да гледа отвисоко на тези, които не споделят вашият ентусиазъм.

2. Заобиколете  дъщеря си с максимален комфорт

Нека на  малкото ви момиче никога нищо да не му липсва, нека да има всички луксозни неща, за които може да си помисли. Дори и ако семейството ви изпитва икономически трудности, това по никакъв начин не следва да се отразява на детето. Опитайте възможно най-малко да отказвате на нейните искания и прищявки,  за да не предизвикате по невнимание у нея чувство за  малоценност.

3. П​азете момичето от излишни емоции

Не й казвайте за проблемите си, за самочувствието си, не се оплаквайте от умора, не искайте от нея съчувствие и разбиране. Не й разказвайте  за негативните аспекти на живота, не четете тъжни книги и не гледайте  филми с тъжен край. Детството е толкова кратко, нека вашата принцеса да го изживее  във весели тонове.

4. Научете я на много мъдрия израз: „На никой не дължиш нищо“

Този принцип в голяма степен ще помогне на дъщеря ви в бъдеще, ще бъде ключът към решаването на повечето от проблемите, срещу които ще се изправя по  един или друг начин. Не забравяйте, че чувството за дълг не  позволява да премине през живота с високо вдигната глава, и се опитайте  да го внушите на дъщеря си възможно най-рано.

5. Пазете дъщеря си от домашните дела

Децата сега са толкова заети да учат, че те нямат никакво време за детски забавления, като например игри на  таблет или общуване в социалните мрежи. Но на тяхната възраст именно това е необходимо за развитието им! Не отнемайте на дъщеря си последните трохи  от свободното и време, не я карайте да върши скучната, рутинна домашна работа. Нека вашето малко момиченце се радва на живота и знае, че тя има майка, която поема всички тежести на домакинството  с удоволствие, просто от любов.

6. Обърнете специално внимание на външния  и вид

От ранна възраст   внушавайте на дъщеря си, че нейната външност  винаги трябва да бъде приоритет. Купувайте и  лъскави списания, нека да  се учи  от звездите как да изглежда добре, да позира за снимки, да комбинира дрехи.

Нека  във всяка една ситуация тя да изглежда като малка звезда, а след това тя ще израсте като ефектно привлекателно момиче, а не като някаква сива мишка. Дори ако нейната външност не е идеална и внушавайте,   че тя е най-най-красивата. В края на краищата, ние сме такива, каквито се чувстваме!

7. Обяснете й, че мъжете са несъвършени

Ще дойде време, когато ще трябва да разкажете на дъщеря си за отношенията с мъжете. Ще трябва да  и свалите розовите очила, и да и обясните, че по-голямата част от  момчетата около нея са  бъдещи неудачници. Нека тя бъде  сигурна, че заслужава само най-добрия мъж – този, който ще я обича точно като мама и татко.

Това означава, че с  любовта си  той ще покрива незначителните недостатъци на характера й, с нежност ще   възприема всичките и  прищявки и няма да и отказва нищо!  Разбира се, това  трябва да бъде доста богат човек, здраво стоящ на краката си,  защото  принцесата трябва да стане кралица.

Ако дъщеря ви не срещне един наистина достоен човек, това също не е проблем – зад вас тя ще бъде като зад една каменна стена.

 

„Красивата жена радва окото, добрата е наслада за сърцето; първата е дрънулка, а втората –  съкровище.“

Наполеон  Бонапарт

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *