Mилош Земан: В Европа има 15 хиляди терористи

Чешкият президент Милош Земан счита, че в Европа действат 15 хиляди ислямски терористи. В интервю за тв канала на вестник Blesk той призова за решително пресичане на  нелегалната миграция.

Земан е убеден в неизбежността на нови терористични атаки в ЕС. За надеждни средства за предотвратяване на тероризма  той счита: експулсирането на всички неполучили убежище в Европа бежанци, блокиране на  финансовата  подкрепа за радикали, депортация на  проповедници – екстремисти.

Според президента Земан, Чехия ще изразходва  $ 4.4 за  системата за сигурност в метрото и гарите.

Земан смята, че е необходимо да се засили контрола по границите на държавите-членки на Шенген. Също така не изключва и възможността за възстановяване на контрола по границите в шенгенското пространство.

Президентът на Чехия се отнася  положително към възможността  европейците сами да се предпазват от терористи, включително с използването на огнестрелни оръжия.

Земан счита за безсмислена идеята за изграждане на мултикултурно общество в християнска Европа и критикува германския канцлер Ангела Меркел за политиката и да насърчава пристигането на мюсюлмански бежанци.

Според Земан,   трябва да се признае, че в масите с  бежанци, идващи в Европа,  определен процент са  джихадисти. Да се осъждат терористичните актове, след като  вече са станали,  е доста евтино и повърхностно, счита президентът на Чехия.

„Единственото решение е  да се отървем от причината, а  тази причина, за съжаление, са незаконните мигранти“, – каза Земан.

Като цяло той нарече нелегалната имиграция „организирано нахлуване и добави, че бежанците търсят в Европа не  работа, а  социални помощи.

Земан е срещу премахването на визовия режим с Турция, заради  ислямизацията и отказ от заветите  на Ататюрк.

Brexit е „трагична грешка“, уверен е  Милош Земен. Отговорност за кризата в ЕС той смята, че носи ръководството на Съюза.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *