Мистериозно пурпурно кълбо е открито на дъното на океана до Калифорния (видео)

Мистериозно пурпурно кълбо от органичен произход са открили учени на дъното на океана, пише ScienceAlert.

Находката е направена при сканиране на дъното в близост до брега на Южна Калифорния с помощта на камера, монтирана на подводен робот. Учени от организацията Ocean Exploration Trust American правели рутинно проучване на корали на борда на Nautilus, когато пред камерата се появило странно кълбо с пурпурен цвят.

След като открили странния обект учените приближили камерата и започнали да споделят предположения какво може да е това.

„Аз нямам никакви идеи и предположения“ – казал един от учените. Колегите му предполагат, че това е неизвестен досега вид животно, яйцева камера, в която има ембрион.

По време на наблюдението към мистериозното кълбо се приближил рак, а когато той се отдалечил учените уловили находката с помощта на специална смукателна тръба. Що за организъм е намерен на дъното на океана, учените вероятно ще бъдат в състояние да се разберат едва след няколко години.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.