Мощни езотерични техники за спиране на вътрешните диалози

В нашия ум винаги има различни мисли, които непрекъснато жужат като рояк пчели в него. И всяка мисъл държи да привлече вниманието ни, което скача от една мисъл на друга.

Следа  въпросът:  защо ни е нужно всичко това? Оказва се, че самите мисли  идват някъде в главата ни и се опитват да ни включат в своите преживявания.

Те заемат съзнанието ни в  безполезен разговор за нищо. Мислите ни включват в собствения си процес, и започват да ни контролират.

Ние започваме да мислим за нещо, да преживяваме, да изразходваме енергия за тази мисъл, скачайки от една мисъл на друга. Този непрекъснат процес ни пречи да се съсредоточим върху най-важното, да стигнем до същността на  нещата, да намерим сред стотиците варианти правилния.

И гласът на нашата интуиция непрекъснато ни говори, но ние не можем да чуем съветите му. Нашите умове са атакувани от хиляди безполезни мисли, изпълвайки  нашия живот с  хаос. В нашия ум се води постоянен диалог и това не ни позволява да се съсредоточим върху решаването на конкретни проблеми. Ние безкрайно променяме своите цели, вместо да започнем да изпълняваме веднага идеите.

Заслужава да се отбележи, че в много езотерични традиции, способността за спиране на вътрешния диалог е ключово условие за успешното усвояване на магически практики.

Нашата ежедневна умора, колкото и да е  странно, в много отношения е  провокирана от ВД, а не от физическо натоварване. Колкото повече се  потапяме  в мислите си и дълбаем в душата си, толкова повече нашата енергия се изразходва за създаването на ВД и толкова по-малко ни остава за жизненоважни  необходимости.

Хората, които практикуват спиране на ВД и които са взели частично този диалог под свой контрол, отбелязват  подобряване на своето състояние и енергиен потенциал, независимо от това колко са натоварени.

Техника 1

Наблюдавали ли сте някога как се държат вашите мисли? Как се появяват, в какво се превръщат, какви  асоциации предизвикват, и къде заминават накрая? Опитайте се да проследите този процес. Много скоро ще забележите, че повечето мисли сякаш не са ваши. Те звучат в главата ви, сменяйки се една с друга. Просто наблюдавайте тяхното течение. Само ги наблюдавайте, без да ги анализирате, не им вливайте от вашата сила. Просто наблюдавайте общия  им фон. След известно време те ще изчезнат.

Техника  2

Представете си черен кръг (кълбо) в центъра на някакво виртуално пространство. Създайте взаимовръзка между  този кръг и мислите. Разполагането на кръга в  центъра показва липса на мисли, това е неговото  оригинално, балансирано състояние. Ако имате някакви мисли Вие си представяте как кръга се измества от  центъра, сякаш се  разстройва. Колко по-ярка и по-силна е мисълта, толкова по-голямо е изместването му, а когато мислите са по-незабележими, по-повърхностни, кръгът само леко вибрира. Вашата задача е да настроите този кръг така, че да е неподвижен.

Техника 3

Изберете тихо и спокойно място. Седнете (легнете) удобно. Отпуснете се. 1-5 минути седете (лежете) като се концентрирате върху спокойното си дишане. Ако сте напълно спокойни –  вътрешното ви (емоционално) отпускане е постигнато. Сега се вслушайте. В главата ви (в ушите) има звукът! Тих звук.

За някои  това ще е шум, за някои – писък, обикновено този звук е нещо като  полушум – полуписък. Концентрирайте се върху звука. При концентрация  мислите изчезват … Ако дълго практикувате този метод, ще можете да чувате този  звук по всяко време, дори и в шумна среда.

Рано или късно ако упорито практикувате един от тези методи, вие ще спрете вътрешния си диалог и ще можете да започнете да го контролирате по всяко време. Основното е да не ви мързи да  изпълнявате техниката.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *