Нага – мудра ще ви помогне да намерите изход от всяка ситуация

Нага е индийска богиня, закрилница на Змията, почитана е от древността заради своята мъдрост, хитрост и способност да намери изход от всяка ситуация .

За какво помага  тази мудра

Нага-мудра може да стане вашият ключ за решаване на всякакви проблеми. Всички ние понякога се изправяме пред тежък избор, мъчейки се да намерим правилното решение. Този мудра помага да се прояснят мислите и бързо да се намери отговор на тревожен въпроса.

Техника на изпълнение

Вдигнете ръцете си до нивото на слънчевия сплит. Изправете пръстите на двете си ръце и ги скръстете (обхванете с дясната си ръка лявата). Необходимо е да се сплетат палците (вижте рисунката).

Задайте въпрос

Изправете гърба, подвигайки го леко нагоре. Дишайте дълбоко и често, като постепенно забавяте дишането си.

Представете си, сякаш в областта на таза се разгаря топъл, ярък огън, който ви кара да се чувствате комфортно, той ви зарежда с енергия и сила. С всяко вдишване този пламък се повдига, с всяко издишване – се връща в първоначалното си положение. Пламъкът вече се е издигнал до главата ви. Мислите ви са станали ясни и прозрачни.

Задайте отново въпроса си и се вслушайте във вътрешния си „Аз“. Той ще може да ви предложи отговор.

Правете нага- мудра толкова често и толкова дълго, колкото решите. Всеки следващ път все по-ясно ще чувате отговора на въпроса, който сте задали.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *