НАСА: На Земята започна силна магнитна буря

Учените от НАСА са регистрирали на  24 юли поредните  мощни слънчеви изригвания, които са предизвикали на Земята изключително  силна магнитна буря.

Експертите предупреждават хората със сърдечно-съдови заболявания, че  атмосферните  колебания могат да предизвикат силно главоболие, влошаване на заболяванията и внезапен скок на кръвното налягане.

Експерти посочват, че пикът на силната магнитна буря се очаква днес,   26 юли.

След 26 юли магнитната буря още  няколко дни ще се усеща от хора,  чувствителни към метеорологичните колебания. Учените също така смятат, че този период на слънчева активност може да доведе до множество кавги и скандали, тъй като ще се повиши нивото на дразнителите сред хората.

В същото време учените и лекарите  съветват да не се вземат под внимание информациите  за силната магнитна буря на Земята в буквалния смисъл на думата. Те напомнят, че по-голямата част от населението на нашата планета  безболезнено и леко понася  колебанията в атмосферата, така че не бива човек да се „програмира“ за  лошо здравословно състояние, което може и да не  бъде засегнато от слънчевата активност.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *